Fogadási csalás: a DAC meccseit is manipulálhatták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.12. 14:44
Reggel már beszámoltunk róla, hogy Csehországban több tucat labdarúgót vettek őrizetbe labdarúgó-mérkőzések befolyásolásának gyanújával, azóta pedig a szlovák hatóságok is sajtótájékoztatót tartottak...

Korrupciós esetet göngyölített fel a rendőrség – közölte mai sajtótájékoztatóján Tibor Gaspar az országos szlovák rendőrfőkapitány.

Az ujszo.com cikke szerint a gyanúsítottak többek között dunaszerdahelyi labdarúgó-mérkőzéseket is manipulálhattak.Hét személy ellen indult eljárás, közülük három volt játékos, négyen pedig jelenleg is aktívak Dunaszerdahelyen. A hatóságok szerint legkevesebb 19 meccset adtak el.

A rendőrség szerint az élvonalbeli DAC nyolc meccse közül négyet manipuláltak ebben a szezonban – a bundázás célja mind a négy esetben az volt, hogy legalább négy gól essen a találkozón – írja az ujszo.com. A DAC nyolc forduló elteltével öt pontot szerzett, és a 11. helyen áll a tizenkét csapatos pontvadászatban.

A rendőrfőkapitány szerint a szervezett bűnözői csoport élén egy ázsiai személy állt, aki nemcsak Szlovákiában, hanem Csehországban is manipulált mérkőzéseket. A meccsekért 2000 és 60 000 euró közötti összegeket fizettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik