FIFA: szerdától ön is szavazhat majd a legjobbakra

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.07.30. 16:37
null
A tavalyi főszereplők (Fotó: AFP)
A FIFA, azaz a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség 2016 óta osztja ki a „The Best”, azaz „A legjobb” díjait, szerdán jelentik be, hogy kik közül lehet kiválasztani a legjobb női és férfi labdarúgókat és a legjobb női és férfi edzőket.

 

A FIFA a honlapján és digitális platformjain hozza nyilvánosságra a jelöltek tízes névsorát, szerdán kora délután óránként egy-egy kategória legjobbjait felfedve.

Magyarországról a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi és csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs mellett a Nemzeti Sport szakírója, Szeli Mátyás szavaz majd a három jelölt közül a végleges győztesre, de a közönségszavazatokat is figyelembe veszik.

A FIFA 2016-ban szakította meg 2010-ben kezdett együttműködését a France Football Aranylabda-díjával, azóta a legjobb futballisták és a legjobb edzők mellett A legjobb kapus- és a Fair Play-díjat is kiosztják, illetve milliók szavazzák meg, melyik találat kapja a Puskás-díjat.

Az év góljára majd augusztus 18-tól lehet szavazni, szintén egy tízes lista alapján.

A legjobb szurkoló vagy szurkolótábor is díjat kap, illetve a FIFPro, azaz a profi labdarúgók nemzetközi szakszervezetének tagjai megszavazzák az év (női és férfi) álomcsapatát, a World11-et.

A TAVALYI GÁLÁRÓL ÉS AZ EDDIGI GYŐZTESEKRŐL ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik