FIFA: öt-öt Real- és brazil védő az év csapatába jelöltek között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.26. 12:01
null
Pepe és Sergio Ramos is bekerült a Real Madridból a jelöltek közé (Fotó: Action Images)
A profi labdarúgók nemzetközi szervezete (FIFPro) szerdán megnevezte a húsz védőt, akik közül négyen bekerülnek az év csapatába, amelyet a nemzetközi szövetség (FIFA) januári Aranylabda-gáláján hirdetnek ki.

 

A Bajnokok Ligája-győztes – és a spanyol élvonal első helyén álló – Real Madrid teljes fegyverzetben tündököl, a húszas listára ugyanis Daniel Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Raphaël Varane és Marcelo is felkerült.

A királyi gárda mellett a Barcelona sem panaszkodhat, a Jordi Alba, Dani Alves, Javier Mascherano, Gerard Piqué kvartettel képviseli magát, a világbajnok német válogatottból pedig a Philipp Lahm, Jerome Boateng, Mats Hummels trió került be.

A felsorolt spanyol négyes mellett még a brazilok is megelőzik a nationalelfet, sőt, mindenki mást is! A hazai vb-n negyedik helyet megszerző dél-amerikaiak közül ugyanis Dani Alves és Marcelo mellett David Luizt, Thiago Silvát, valamint Filipe Luist is nevezték.

Az ezüstérmes argentinoktól Mascherano mellett Pablo Zabaleta fért még fel a listára, a spanyol bajnok Atlético Madridból Diego Godín, míg a Bayern Münchenből a Boateng, Lahm duó mellett az osztrák David Alaba.

A Chelsea Filipe Luis mellett Braniszlav Ivanovics, a Manchester City pedig Zabaleta mellett Vincent Kompany révén is képviselteti magát a húszas névsorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik