FIFA: Michel Platini beperelte Gianni Infantinót

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.06. 11:07
null
Gianni Infantino és Michel Platini (Fotó: AFP, archív)
A Juventus és a francia válogatott egykori legendája, a korrupciós botrányba belebukott korábbi UEFA-elnök Michel Platini befolyással való visszaélés gyanújával feljelentette az FIFA-t jelenleg irányító Gianni Infantinót – írja a Football Italia.

 

A 66 éves Michel Platini kedden hivatalos közleményben jelentette be, hogy jogi lépéseket tett a világfutball vezetőjével szemben. Az egykori, megbukott UEFA-elnök beperelte Marco Villigert, a FIFA egykori jogi igazgatóját is, akit Platini lehetséges bűntársnak tart.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Platini által indított per egy folyamatban lévő svájci nyomozáshoz kapcsolódik, amely Gianni Infantino és Michael Lauber volt svájci államügyész 2016 és 2017 közötti állítólagos titkos találkozóit vizsgálja.

Lauber 2015 és 2019 között irányította a FIFA korrupciós ügyeivel kapcsolatos nyomozásokat. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Etikai Bizottsága korában Platinit 2023-ig, a botrányba belebukó FIFA-elnököt, Sepp Blattert2028-ig tiltotta el a labdarúgáshoz kapcsolódó összes tevékenységtől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik