FIFA: megvan a hármas lista, közülük kerül ki az év játékosa!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.02. 12:40
null
Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann és Lionel Messi közül kerül ki az év játékosa a FIFA-nál (Fotók: FIFA-montázs)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) nyilvánosságra hozta, hogy Claudio Ranieri, Fernando Santos és Zinédine Zidane maradt versenyben az év edzője díj elnyerésére. A Puskás-díjért is hárman maradtak versenyben (Lionel Messi és Neymar sincs már a jelöltek között), továbbá eldőlt, hogy az év női játékosának járó elismerést az idén sem Marozsán Dzsenifer kapja meg. A férfiak versenyében Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett Antoine Griezmann maradt versenyben.

A FIFA utolsóként a férfiaknál szűkítette az év játékosa díj jelöltjeit. A három versenyben maradó futballista: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi és Antoine Griezmann.

SZAVAZÁS

Ön kinek adná az Év játékosa díjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Cristiano Ronaldo az idén Európa-bajnokságot nyert a portugál válogatottal és Bajnokok Ligáját a Real Madriddal, utóbbi sorozatban 16 találattal gólkirály lett.

Az Atlético Madrid francia kiválósága, Antoine Griezmann az Eb-n és a BL-ben is döntőt játszott, de mindkétszer vesztes csapat tagjaként hagyta el a pályát. Hat góllal az Európa-bajnokság legeredményesebb játékosának bizonyult, és megválasztották a kontinenstorna legjobbjának is.

A Barcelonával spanyol bajnoki címet és Király-kupát nyerő Lionel Messi az argentin válogatottban megdöntötte Gabriel Batistuta gólcsúcsát, ám a Copa Américát megint nem tudta megnyerni a nemzeti csapattal, a döntőben tizenegyespárbajban ismét alulmaradtak Chilével szemben.

A győztes kilétére – akárcsak a többi kategória esetében – január 9-én, a zürichi FIFA-gálán derül fény.

AZ ÉV LEGJOBB FÉRFI FUTBALLISTÁJA, A VERSENYBEN MARADT JELÖLTEK
Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid)
Antoine Griezmann (francia, Atlético Madrid)
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona)

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik szakember érdemli meg a leginkább az év edzőjének járó díjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az év edzője díj elnyerésére már csak három szakember esélyes: Claudio Ranieri az előző szezonban óriási meglepetésre megnyerte az angol bajnokságot a Leicester Cityvel, Zinédine Zidane Bajnokok Ligája-győzelemig vezette a Real Madridot – amely irányításával a tétmeccseket figyelembe véve április 6. óta veretlen –, míg Fernando Santos Európa-bajnokságot nyert a portugál válogatottal.

A szűkített listáról lemaradt többek között a „címvédő” Luis Enrique (Barcelona), a 2011-es győztes Pep Guardiola (Bayern München/Manchester City), valamint Jürgen Klopp (Liverpool) és Diego Simeone (Atlético Madrid) is.

Claudio Ranieri, Fernando Santos vagy Zinédine Zidane lesz a FIFA-nál az év edzője
Claudio Ranieri, Fernando Santos vagy Zinédine Zidane lesz a FIFA-nál az év edzője

A női labdarúgásban dolgozó szakemberek közül három szövetségi kapitány, az olimpiai bajnok német válogatottól azóta már távozó Silvia Neid, a svédekkel olimpiai ezüstérmet szerző Pia Sundhage és az amerikaiak kispadján az idei évet veretlenül záró Jill Ellis esélyes még az év legjobb edzőjének járó elismerésre.

A BEST FIFA-DÍJAK
AZ ÉV LEGJOBB EDZŐJE A FÉRFI FUTBALLBAN, A VERSENYBEN MARADT JELÖLTEK

Claudio Ranieri (olasz, Leicester City)
Fernando Santos (portugál, Portugália)
Zinédine Zidane (francia, Real Madrid)

AZ ÉV LEGJOBB EDZŐJE A NŐI FUTBALLBAN, A VERSENYBEN MARADT JELÖLTEK
Jill Ellis (amerikai, Egyesült Államok)
Silvia Neid (német, Németország)
Pia Sundhage (svéd, Svédország)

Az év legjobb női futballistájának járó díjért az olimpiai bajnok német Melanie Behringer, az amerikai válogatott csapatkapitánya, Carli Lloyd, valamint az ötszörös győztes (2006, 2007, 2008, 2009, 2010) brazil Marta került be, aki a legutóbbi 13 évben 12. alkalommal fért be az első háromba.

A szűkített listáról ismét lemaradt a magyar származású Marozsán Dzsenifer, aki – Behringer csapattársaként – augusztusban olimpiát nyert a német válogatottal, sőt a svédek elleni döntőben góllal járult hozzá a 2–1-es győzelemhez. A 24 esztendős középpályás a nyáron elhagyta az 1. FFC Frankfurtot, és a Bajnokok Ligájában címvédő Olympique Lyonhoz szerződött.

AZ ÉV LEGJOBB NŐI FUTBALLISTÁJA, A VERSENYBEN MARADT JELÖLTEK
Melanie Behringer (német, Bayern München)
Carli Lloyd (amerikai, Houston Dash)
Marta (brazil, FC Rosengard)

SZAVAZÁS

Ön kinek adná a Puskás-díjat?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A Puskás-díjért folyó versenyfutás is háromfősre szűkült. Az év legszebb góljának járó elismerést nem Lionel Messi és nem is Neymar, hanem a brazil Marlone, a malajziai Mohd Faiz Subri vagy egy venezuelai hölgy, Daniuska Rodríguez nyeri el.

A versenyben maradt gólokra a FIFA hivatalos honlapján lehet szavazni január 9-ig!

A PUSKÁS-DÍJRA ESÉLYES HÁROM TALÁLAT
Marlone (brazil)
– 2016. 04. 21., Corinthians–Cobresal, Libertadores-kupa

Daniuska Rodríguez (venezuelai) – 2016.03.14, Venezuela–Kolumbia, dél-amerikai U17-es női labdarúgó-bajnokság

Mohd Faiz Subri (malajziai) – 2016.02.16., Penang–Pahang, malajziai élvonal

A versenyben maradt gólokra a FIFA hivatalos honlapján lehet szavazni január 9-ig!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik