FIFA: Beckham úgy érezte, itt az ideje egy finom figózásnak

Vágólapra másolva!
2015.02.17. 19:51
David Beckham közleményben fejezte ki örömét, hogy korábbi játékostársa, Luis Figo harcba indul a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki posztjáért.

Anglia sikertelen vb-rendezési pályázata (2018, 2022) óta David Beckham távolságot tart a FIFA-tól, ezért is keltett feltűnést az AP hírügynökséghez kedden eljuttatott közleménye.

„Örülök, hogy Luis barátom megpályázza a FIFA elnöki székét – fogalmazott Beckham. – Minden sikeres (futball)szervezetnek szüksége van olyan jó emberekre, akik lelkesednek a játékért, és a legjobbat akarják a szurkolóknak. Csak jót tehet a FIFA-nak, hogy ennyire különböző jelöltek állnak elő programjukkal, jó látni ezt a tenni akarást. Luisnak és a többi jelöltnek is a legjobbakat kívánom."

A 115-szörös angol válogatott, a futballistakarrierjét 2013-ban lezáró Beckham részt vett Anglia említett vb-pályázatainak kampányában, és az eredményhirdetés után csalódottsága mellett nem palástolta ellenérzéseit sem, kijelentette például, hogy „valami nem stimmel a rendszerrel" – azóta nem is nagyon „közösködött" a FIFA-val.

Abból, hogy mostani közleményében – Figóéval ellentétben – nem szerepel Sepp Blatter jelenlegi FIFA-elnök neve, az elemzők arra következtetnek, hogy a minden jelöltnek „a legjobbakat" kívánó Beckham egyértelműen korábbi madridi csapattársa mögé állt.

Az utolsó pillanatokban bejelentett elnökjelöltségével sokaknak meglepetést szerző Luis Figo csütörtökön ünnepélyes keretetek között ismerteti programját.

Blatternek, az ötödik ciklusára készülő 78 éves svájci sportdiplomatának a portugál klasszis mellett Ali bin al-Husszein jordán herceg, FIFA-alelnök és Michael van Praag, a holland szövetség elnöke lesz a riválisa.

Az elnökválasztó közgyűlés május 29-én lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik