FIFA-Aranylabda: öt név, amelyet az alapító is hiányol a jelöltlistáról

Vágólapra másolva!
2011.11.01. 15:28
Mint arról korábban beszámoltunk, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és a díjat 1956-ban alapító France Football kedden nyilvánosságra hozta a 2011-es Aranylabda-jelöltek névsorát. A választás, mint mindig, vitákat váltott ki – a francia szaklap is közzétett öt nevet, amelyet szívesen ott látott volna a listán, ha nem kell megállni 23 játékosnál.

A France Football hangsúlyozza, munkatársai gondosan egyeztettek a FIFA szakértőivel, és a nagy nemzetközi tornák kereteit szimbolizáló 23-as névsort teljes egyetértésben alkották meg. Ezzel együtt, mint mindenki, az újságírók is szívesen megtoldották volna további labdarúgókkal.

Íme, a francia szaklap szerkesztősége által leginkább hiányolt öt lemaradó: a spanyol David Silva (Manchester City), az olasz sajtó által is erősen reklamált svéd Zlatan Ibrahimovic (Milan), a holland Robin van Persie (Arsenal), a kolumbiai Radamel Falcao (Porto, majd Atlético Madrid) és a chilei Alexis Sánchez (Udinese, majd Barcelona).

A France Football érdekességképpen összevetette a tavalyi és az idei jelöltlistát. Az új belépők: Éric Abidal, Sergio Agüero, Karim Benzema, Nani, Neymar, Gerard Piqué, Wayne Rooney és Luis Suárez. A tavalyihoz képest (többnyire sérülés miatt) gyengébb idényt futók, ezért a jelöltek közül kimaradók: Didier Drogba, Carles Puyol, Arjen Robben, Maicon, Asamoah Gyan, Júlio César, Miroslav Klose és Philipp Lahm.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik