A FIFA 19 internetes felületeiről eltűnt Cristiano Ronaldo képe


Az Electronic Arts Cristiano Ronaldo egyik legnagyobb szponzorának számít, a FIFA 18 és a FIFA 19 reklámkampányát a 33 éves támadóra építették, az ő fotója került a két játék borítójára is. A helyzet azonban lehet, hogy hamarosan megváltozhat: a 2009-es szexuális zaklatási ügy kirobbanása után Ronaldo eltűnt a FIFA 19 reklámjaiból a szoftver web-és Twitter-oldalán.

A Daily Mail rákérdezett az EA-nél, amely azt választ adta, hogy nem törölték a játékos fotóit, az eset csak egy frissítés eredménye volt, és Cristiano Ronaldo képei már vissza is kerültek a játék hivatalos weboldalára.

Korábban viszont a FIFA sorozatot készítő cég úgy nyilatkozott, hogy „szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, hiszen a sportolók viselkedésének, illetve az EA értékének összhangban kell lennie”.

Mint ismert, egy amerikai nő nemi erőszak vádjával beperelte Cristiano Ronaldót még egy 2009-es eset miatt, majd a Las Vegas-i rendőrség közleményben jelezte, hogy ismét nyomozást indított az ügyben. A portugál futballista közleményben reagált a vádakra, majd jelenlegi klubja, az olasz bajnok Juventus is biztosította támogatásáról.