FFT: Urs Meier, a bíró, aki 16 ezer fenyegető levélre kelt reggel

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 15:10
null
Egy Eb-selejtező után kapott rengeteg fenyegető levelet Urs Meier
Urs Meier futballbíró a saját bőrén tapasztalta, milyen a bulvársajtó gyűlölethadjárata, miután nem adta meg Sol Campbell kései gólját a portugálok ellen a 2004-es Eb-n. Fenyegették, szidalmazták, bujkálnia kellett. Íme, ahogy ő átélte.

 

Először kilenc hónappal a 2004-es Eb előtt kaptam halálos fenyegetéseket. Dánia és Románia játszott egymással, a vendégeknek győzelemre volt szükségük ahhoz, hogy kijussanak az Eb-re. Románia mérföldekkel jobb csapat volt akkor, és vezetett is kettő egyre, amikor letelt a kilencven perc. Ekkor ízléstelen időhúzásba kezdtek, a cseréik vontatott lassúsággal váltották egymást. Egy szöglet közben kénytelen voltam sárga lapot adni az egyiküknek, és jeleztem nekik, hogy az így elvesztegetett időt hozzáadom a kilencven perchez. Ennek ellenére folytatták.

Természetesen sejthető, mi történt ezek után: a 94. perc 36. másodpercében a dánok gólt szereztek, és ezzel Románia kárára kijutottak. Csak magukat okolhatták, senki mást, ennek ellenére másnap Koppenhága svájci nagykövetsége előtt 5000 román szurkoló tüntetett ellenem. A román sajtó azt állította, hogy az első félidőben ellenük ítélt tizenegyes nem volt jogos, az egyenlítő gól pedig les volt, de ezek közül semmi sem volt igaz.

Valamelyik médium kiderítette az e-mail címemet, és nyilvánosságra hozta. Több ezer halálos fenyegetést kaptam, életemben először éltem át ilyet.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik