FFT: top 10 durcás kisfiú a labdarúgásban

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 17:49
null
Keletnémet autóháború (Fotó: FFT)
Nyilasi Tibortól Anelkán át Romárióig... Néha a legnagyobbakból is kijön az óvodás kisfiú, aki duzzogva eldobálja a játékait...

 

Ízelítő a FourFourTwo gyűjteményéből:

Romário jót enne
Az 1994-es vb-felkészülés során Romário azon véleményének adott hangot, hogy nem fog „állati takarmányt” enni az edzéseken. Egy Peru elleni mérkőzés estéjén letépte a mezét, és dühösen kiviharzott. Elérte a célját: ő füstölt lazacot ehetett, a többiek olcsó tucathalakat.

Nyíl: kacskaringós út vissza a futballba
Nyilasi Tibor 24 évesen, 1979 őszén veszítette el meggyőződését, és fordított hátat a futballnak – előbb Bécsben, amikor a 80. percben lecserélték, csapta oda a válogatott kapitányi karszalagját, majd a Fradiból lett elege, ugyanis a nézőtérről is kapott szépen. Bejelentette, hogy 32 válogatottsággal a háta mögött befejezi. Tavasszal aztán két legenda, Szepesi György és Sándor Károly látogatta meg a lakásán Nyíl szüleit, és náluk könyörögték vissza a játékost a válogatottba, majd ezzel együtt a Fradiba is.

Keletnémet autóháború
„Semmi mással nem járhatsz, csak Trabanttal!” – üvöltött Georg Buschner, a keletnémet válogatott szövetségi kapitánya Martin Hoffmann-nal. A középpályást több autógyár is megkereste, hogy kicsit jobb járgányt tegyenek alá, és Hoffmann közölte Buschnerrel, hogy a Mercedesre esett a választása. Miután azt a választ kapta, hogy soha többet nem lesz válogatott, ha elfogadja az ajánlatot, Hoffmann lecsapta a telefont, és egy hónapig nem állt szóba Buschnerrel. Végül engednie kellett, és így magyarázta döntését: „Ha komolyabb autód van, az ebben az országban gyanakvást és féltékenységet szül”.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik