FFT: tíz nagy futballsztár kis klubnál

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 14:23
 „Úristen, kit szerződtettünk?!” Amikor a leg­nagyobb sztárok is alulértékelik magukat, őrült zűrzavar támad, lőn nagy diadal és komédia. A FourFourTwo összeszedett 10 híres esetet.

Ízelítő a gyűjteményből:

Paul Gascoigne
Boston United, 2004
Gazza gyors hanyatlása kissé megzavarta Raoul Moat fejét, mert meggyőződése volt, hogy Gazzát nem a megfelelő pozícióban használják. De Bostonba szerződése pályaedzőként felért egy államcsínnyel: Gazza két évvel korábban még a legmagasabb szinten játszott. Két hónap múlva fel is mondott, belátta, hogy szüksége van egy edzőtanfolyamra, de a mai napig imádják a York Stree­ten.

Zico
Udinese, 1983
Miután Brazília legnagyobb csillaga volt a vb-n, a „Fehér Pelét” sok nagy klub csábította, köztük a Milan. De a Flamengo bálványa bizarr módon az Udineséhez szerződött négymillió dollárért. A kis olasz klub nyilván anyagi okokból vette meg, és ugyan nem játszott rosszul első idényében (19 gólt szerzett), 1985-ben visszatért Brazíliába.

Giuseppe Signori
Sopron, 2005
A 28-szoros olasz válogatott 38 évesen érkezett Magyarországra 2005-ben, Vízer László Máriusz invitálására. Igényei még voltak, klubja Ausztriában bérelt neki hotelszobát. Aligha volt kifizetődő az eltartása, nem váltotta meg a világot: mindössze tíz meccsen kapott szerepet és három gólt lőtt. Hamarosan belátta, hogy megöregedett, és a szezon végén visszavonult a profi futballtól.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik