FFT: Nem akartam úgy pénzt keresni, hogy nem is lépek pályára – Mascherano

Vágólapra másolva!
2021.04.06. 15:27
null
Guardiola (balra) csinált belőle középhátvédet (Fotó: FFT)
„Tévez és én nagyon keveset tudtunk a West Hamről, az edző pedig nem is ismert bennünket, de nem volt más választásunk.” Javier Mascherano, a West Ham, a Liverpool és a Barca ásza válaszol az FFT olvasóinak kérdéseire.

Az összezavarodott Carlos Tévez és Javier Mascherano ügye 2006-ban bejárta a sajtót. Ha a két futballista esetleg azt hitte volna, hogy minden gond ellenére rendben lesz minden, ez a reményük is elszállt, amikor először találkoztak a West Ham vezetőedzőjével, Alan Pardew-val.

„Megkérdezte, milyen poszton játszunk – idézi fel Mascherano a FourFourTwo-nak, miközben arcán mosoly ül. – Arról sem volt fogalma, hogy másfél hónappal korábban pályára léptünk a világbajnokságon.”

Tudatlansága a kárára vált. Először a Liverpool sietett Mascherano segítségére, majd Pep Guardiola faragott belőle ragyogó védőt az FC Barcelonában. Később Javier Zanettin túllépve ő lett az argentin válogatottban legtöbbet pályára lépő labdarúgó, összesen 147 alkalommal képviselte hazáját. Tavaly novemberben egészen csendes körülmények között vonult vissza, csak egy rövid beszédet mondott az Estudiantes ellen elszenvedett vereség után, majd hazaköltözött, miután egy rövid időt Kínában töltött.

Az idén januárban az argentin szövetség nemzeti módszertani és utánpótlás-igazgatója lett, az a dolga, hogy kinevelje az Albiceleste következő generációját. Bokros teendői közepette azonban talált egy kis időt, hogy olvasóink kérdéseire válaszoljon.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik