FFT: megjelent a FourFourTwo magazin júliusi száma!

FFT/B. Z.FFT/B. Z.
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 07:27
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 136., avagy 2021. júliusi, Eb-felvezető száma!

A tartalombólA tartalomból

A fókuszban természetesen a megjelenés napján kezdődő Európa-bajnokság, és annak lehetséges sztárjai, favorit csapatai! A magyar csapat persze nem számít favoritnak, de a szívüknek a legkedvesebb! Sallai Rolandot emeltük ki a játékosok közül. A Puskás Akadémia edzőpályáján egyedül gyakorolt szakadó esőben, veszíteni a családi lábteniszbajnokságban sem tudott, és amikor úgy tűnt, villámléptekben halad céljai felé, közbejött a súlyos sérülés. Csakhogy Sallai Roland valamennyi buktatót és akadályt leküzdötte, immár stabil Bundesliga-játékosként készül az Európa-bajnokságra.

Noha a magyar válogatott a létező legnehezebb csoportba került, a szurkolók csodaváró hangulatban vannak. A játékosok akár csak egy bravúros pontszerzéssel is bearanyozhatják a pandémia után óvatosan újrainduló ország idei nyarát.

Bemutatjuk a magyar keret valamennyi játékosát, adatlappal, szakmai elemzéssel, és megosztotta várakozásait a FourFourTwo olvasóival az előző Eb magyar sztárjai közül Király Gábor, Juhász Roland, Bernd Storck akkori szövetségi kapitány, no meg Georges Leekens is, aki Marco Rossi elődje volt a kapitányi poszton.

Az előző Eb-n a magyar csapat egyik legnagyobb sztárja Böde Dániel volt, aki ezúttal az olvasók kérdéseire válaszolt a Kérdezd meg pacekba! című népszerű rovatban. Arra a kérdésre például, hogy a sok remek dunája közül melyik a kedvence, azt felelte: „Kedvencem nincs, ámbár amikor a franciaországi Eb-n azt mondtam, hogy »a nap végén számolják a tyúkokat«, az nagyot futott”.

A franciaországi Európa-bajnokságon a válogatottal is révbe ért korunk egyik legnagyobbja, Cristiano Ronaldo. Hazájában épp arról vitatkoznak, amiről nem lehet. Nincs kizárva, hogy hamarosan minden nemzetközi válogatott rekordot megdönt, mégis vannak, akik szerint nem kellene ott lennie a portugál kezdőben az Európa-bajnokságon...

Trónját lehet, hogy a francia Kylian Mbappé örökli meg. A 2018-as diadalmenet csak a kezdet: a 22 éves PSG-támadó most még nagyobb hatással lehet a francia válogatott sorsára, ráadásul az Eb-győzelemmel az Aranylabdát is nagy eséllyel megkaphatja. Ha győz, évtizedes uralom vár rá.

Elbúcsúzunk Puhl Sándortól, aki a kilencvenes években a világ legjobb játékvezetője volt, és aki koronavírus-fertőzés következtében május 20-án, 66. életévében elhunyt. Több cikkünket is az ő emlékének szenteltük.

Az Európa-bajnokságok közül az 1996-oson szerepelt nagyszerűen Puhl Sándor, aki akkor az angol–német elődöntőt vezette a Wembleyben. Egy másik híres játékvezetőnek viszont egy másik Eb jelentette a pályafutása végét. Urs Meier futballbíró a saját bőrén tapasztalta, milyen a bulvársajtó gyűlölethadjárata, miután nem adta meg Sol Campbell kései gólját a portugálok ellen a 2004-bes Eb-n. Fenyegették, szidalmazták, bujkálnia kellett. Elmesélte az FFT-nek, hogy élte meg mindezt.

Folytatódik Kiss László nosztalgikus sorozata! A hetvenes–nyolcvanas évek kiváló csatára, a fénykorában a Vasasban játszó és az angyalföldiekhez máig erősen kötődő, de az MTK-ban vagy a francia Montpellier-ben is szereplő, 33-szoros válogatott labdarúgó a járvány első hulláma idején, tavaly júniusban kezdett visszaemlékezéseket írni a Facebookon ismerősei szórakoztatására. Az eseménydús futballpályafutásra visszatekintő, azóta is minden hétvégén jelentkező, stílusos és szellemes sorozat negyedik részében újabb tíz bejegyzést teszünk közzé.

A Chatszoba című rovatban mindig négy, már visszavonult sztárjátékossal készül interjú – és az FFT brit szerkesztői ezúttal Gera Zoltán, a West Brom vagy a Fulham korábbi labdarúgóját kérték fel egy beszélgetésre.

Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: anno Nyugaton rövid ideig működött egy szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy a külföldön tengődő magyar sportolóknak segítő jobbot nyújtson. A Menekült Magyar Sportolók Világszövetsége Puskás Ferenc és Östreicher Emil közbenjárásával jött létre, és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára iratai szerint a magyar titkosrendőrség a Népszabadságot is hadrendbe állította, hogy bomlasztani tudja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik