FFT: már harminc is elmúlt Macheda, a Manchester United elfeledett csodája

Vágólapra másolva!
2022.03.20. 15:54
A 17 éves Federico Macheda 2009 áprilisában többször is úgy állt be csereként, hogy fontos kései gólokat szerzett a Manchester Unitednak, klubja így nyomta le a Liverpoolt a bajnoki címért folytatott harcban. De mi következett ezután?
Federico Macheda 2007-ben, tizenhat évesen érkezett a Manchester United ificsapatához, nem beszélt angolul, minden új volt neki és eleinte egyedül érezte magát. Az sem volt túl valószínű a számára, hogy a felnőttcsapatban jelentős szerepet kaphat a klasszisok mellett. Mégis úgy ment a klubhoz, hogy valóra akarta váltani az álmait, és új tapasztalatra vágyott.

„A szüleim mindig mindent megtettek értem, nem kellett kimaradnom semmiből, de nem volt könnyű életünk. Néha az is problémát jelentett, hogy a legalapvetőbb dolgokat, például az élelmiszert megszerezzük. Így aztán amikor a Unitedba kerültem, nagy változást jelentett mindenkinek. Nem azzal a szándékkal mentem Angliába, hogy meggazdagodjak, sőt a fizetésem nem is volt túl magas az elején. A döntésemet nem a pénz indokolta. Egy álmot kergettem, és a család nagyon fontos szerepet játszott ebben. Sosem hagytak egyedül, és segítettek, hogy boldoguljak” – mondta a már 30 éves, jelenleg a görög Panathinaikosznál futballozó játékos az FFT-nek.

A Federico Machedával készült teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik