FFT: BL-cigánykerék és strandról nyert Eb – Schmeichel-exkluzív

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.12.04. 16:37
null
Peter Schmeichel elbánt Bergkamppal, és Sir Alex Ferguson kirúgta őt a csapatból, hogy aztán később legenda váljon belőle (Fotó: fourfourtwo.hu)
Nyolc év, tíz nagy trófea és olyan búcsú, hogy azt Hollywood is megirigyelné. Peter Schmeichel elbánt Bergkamppal, és Sir Alex Ferguson kirúgta őt a csapatból, hogy aztán később legenda váljon belőle. A Wikipédiát azonban senki se említse neki!

 

A kapusok nem feltétlenül ügyesek cigánykerekezés tekintetében, különösen nem akkor, ha már a 35. életévükben járnak. Az olimpián sem sűrűn láthatunk olyan tornászt, aki a harmincas éveiben, 191 centiméter magassággal, 101 kilóval ilyesmit csinál. Peter Schmeichel azonban tökéletesen átélte a pillanatot.

Az sem számított, hogy előtte nem sokkal hátproblémákkal küszködött, ahogy az sem, hogy az utolsó percekben már fel-le rohangált a pályán. A Manchester United megnyerte az 1999-es BL-döntőt, és a dán nem tudott uralkodni magán.

Akrobatikus mozdulata ma már része a történelemnek, nem sokkal az után mutatta be, hogy Ole Gunnar Solskjaer megszerezte a Manchester United második gólját.

„Tényleg lenyűgöző – mondja ma a kapuslegenda, miközben a FourFourTwo munkatársával beszélget. – Nem csupán az a lenyűgöző benne, hogy megcsináltam, hanem az is, hogy a közvetítés rendezője adásba engedte. A kamera követett, de fogalmuk sem volt, mire készülök. Persze nekem sem, de végül ez lett belőle.”

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik