FFT: amikor félresikerülnek a futballszívatások

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2022.03.17. 15:29
null
Ha egy történetben Gascoigne mellett fegyverekről is szó van, tudhatjuk, hogy annak nem lesz jó vége (Fotó: AFP)
Az ártalmatlan viccek, egymás ugratása mindennapos egy futballöltözőben. De ha egy történetben Gascoigne mellett fegyverekről és töméntelen piáról is szó van, akkor tudhatjuk, hogy annak nem lesz jó vége... A FourFourTwo összegyűjtötte a legrázósabb eseteket.

 

Ízelítő a gyűjteményből:

Az új igazolás te magad légy!
Mindössze öt nap volt hátra a 2014-es januári átigazolási időszakból, amikor délután egy órakor Christian Nerlinger sportigazgató a következő bejelentést tette a Bayern München honlapján: „Elképesztő erősítés érkezik a támadószekcióba!”. Minden szurkoló találgatni kezdett, vajon Carlos Tévez lesz az? Vagy Marco Reus? Esetleg Újvári Joci? „Két órakor a Facebookon kiderül!”
„Az új sztárigazolásunk – kezdődött a nagy bejelentés kettőkor a Facebookon – nem más, mint TE! A csapat tizenkettedik játékosa!” Kiderült, hogy csak egy alkalmazásról volt szó, amellyel a szurkolók személyre szabott videót tudtak csinálni a nevükkel ellátott Bayern-mezzel. Sok leforrázott szurkoló szerint ez volt életük legrosszabb délutánja. „Ez csak egy ártatlan tréfa volt – szabadkoztak később a Bayernnél. – Senkinek sem akartunk csalódást okozni, azt szerettük volna megmutatni, hogy a szurkolók milyen fontosak a Bayern München számára.”
A kedélyek csillapításának érdekében azért néhány nap múlva átigazolták a svájci Xherdan Shaqirit.

„Elővegyem?”

Éppen a nagy diadallal járó, 1–0-ra megnyert, Costa Rica elleni barátságos meccsről repült haza a perui válogatott, amikor John Galliquio rettenetesen elunta magát a San José-i reptéren. „Még egy ilyen, és előveszem a fegyveremet!” – kiáltotta a 33 éves játékos, amikor a terrorelhárítók már sokadjára vizsgálták át a csomagját. Nem meglepő, de letartóztatták, 24 óráig kérdezgették, szabadon engedéséhez pedig nem volt szükség másra, csak a csapatvezetőnek, a Perui Labdarúgó-szövetség elnökének és egy követségi konzulnak a közbenjárására.

„Zuhanunk, zuhanunk! Csak vicceltem, csak vicceltem!”
A csapattársad retteg a repüléstől? Két lehetőséged van: megpróbálod megnyugtatni, és olyanokat mondasz neki, hogy 2200-szor nagyobb a valószínűsége, hogy autóbalesetben hal meg, mint repülő­szerencsétlenségben. És persze azt is teheted, hogy a repülő hangosbeszélőjén bejelented, hogy: „Be fogunk csapódni, zuhanunk, zuhanunk!”. Találjátok ki, hogy az iráni védő, Seisz Rezaei melyiket választotta, amikor 2008-ban Perszepoliszból hazafelé repültek? Tréfája érthető módon pánikot okozott a repülőn, a vicces fiú pedig a teheráni leszállás után 27 ezer fontnyi bírságot és bilincset kapott. „Nem akartam rosszat – védekezett később. – Csak kicsit rá akartam ijeszteni a csapattársamra.”

A teljes gyűjtemény elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik