Massimiliano Allegri – aki az előző idény végén távozott a Juventustól és jelenleg éppen munka nélkül van – úgy véli, hogy az elmúlt években túl sok együttes próbálta lemásolni Pep Guardiola labdabirtoklásra törekedő stílusát, amellyel a szakember sikert sikerre halmozott a Barcelonánál.

Az olasz szakember – akit ezen a héten egyebek között az Arsenallal hoztak szóba – azon a véleményen van, hogy sok edző tévedett, amikor megpróbálkozott a Guardiola-stílus elsajátításával. Hozzátette, örül annak, hogy egyre több helyen felismerik ezt, és most már egyre sokoldalúbb futballt próbálnak meghonosítani Európában.

„Nagyszerű dolog azt látni, hogy a kontratámadások visszatértek a labdarúgásba. Úgy vélem, nagy hiba volt húsz évig Guardiolát követni” – nyilatkozta Allegri a Corriere della Serának.

A korábbi Juve-edző azon a véleményen van, hogy a Guardiola-féle módi bizony nem való minden csapatnak: „A Guardiola által bevezetett stílus nem mindenki számára volt megfelelő. Ahhoz szükséged van egy Iniestára, egy Xavira és egy Messire. Ők olyan futballt játszottak, amely csak hozzájuk kapcsolható. Mindenki másnak ez jó lecke volt” – fogalmazott.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!