FFT: aki góllövésre született – Batigol legendája

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.05.03. 16:39
Ha helyzet kínálkozott, Gabriel Batistuta ritkán hagyta ki. Az FFT a labdarúgás történetének egyik legveszélyesebb góllövőjét ünnepli, aki éppen harminc éve érkezett meg Európába…

A fiatal Batistuta életében egyáltalán nem volt meghatározó tényező a labdarúgás. Épp annyira szeretett labdát rúgni a haverokkal, mint horgászni vagy kosarazni. Egyáltalán nem volt a sportág szerelmese. Azokat a meccseket látta, amelyeken játszott. Ha a kedvenc csatáráról faggatták, Mario Kempest nevezte meg, de őt utoljára kilencévesen, 1978-ban láthatta futballozni. A Boca Juniorsnak szurkolt, de nem tudta elmondani a kezdő tizenegyet.

Miközben a szintén 1969-es születésű Dennis Bergkamp tizenegy évesen került az Ajaxhoz, Batistuta 19 esztendősen, zöldfülűen csöppent az élvonalba. Története egyszerre szövevényes és szokatlan. Ma már nehéz elhinni, hogy 1988-ban valaki ilyen későn berobbanva, három év alatt szupersztárrá válhatott.

„Ha Batistuta még aktív játékos lenne – mondja róla egykori ékpárja, Francesco Baiano –, negyven góllal a legeredményesebb góllövő lenne minden idényben, ezt garantálhatom. Sosem felejtem el, milyen ideges volt, ha a csapata veszített a csütörtöki gyakorló mérkőzéseken. Neki az is vérre ment. Ha kikaptunk, nem bocsátotta meg.”

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik