FFT: a világbajnokság, amely felforgatta Michael Owen életét

Vágólapra másolva!
2018.10.04. 17:31
Gareth Southgate emberei valószínűleg még csak barátkoznak a gondolattal, hogy a világbajnokságról hősként visszatérve sosem látott magaslatokba jutottak. De ez néha nem is olyan kellemes – tudta meg a FourFourTwo Michael Owentől.

„Aznap este semmi nem érdekelt, csak az, hogy hány gólt lövök – emlékezett vissza Michael Owen az 1998-as világbajnokságra. – Nem igazán ismertem az argentin futballistákat, és valószínűleg ők sem engem, mivel szinte asszisztáltak a sikeremhez. A meccs elején volt egy nagy sprintem, ami szinte sokkolta őket. Leráztam egy-két játékost magamról, majd lerántottak, így büntetőt szereztem, amit Alan Shearer értékesített, így lett egy egy az állás. »Rendben, innentől már a kezünkben vannak« – gondoltam a gól után, ők pedig valószínűleg alaposan elbizonytalanodtak.” „Aznap este semmi nem érdekelt, csak az, hogy hány gólt lövök – emlékezett vissza Michael Owen az 1998-as világbajnokságra. – Nem igazán ismertem az argentin futballistákat, és valószínűleg ők sem engem, mivel szinte asszisztáltak a sikeremhez. A meccs elején volt egy nagy sprintem, ami szinte sokkolta őket. Leráztam egy-két játékost magamról, majd lerántottak, így büntetőt szereztem, amit Alan Shearer értékesített, így lett egy egy az állás. »Rendben, innentől már a kezünkben vannak« – gondoltam a gól után, ők pedig valószínűleg alaposan elbizonytalanodtak.”

„Ha megnézed a második gólt, amit pár perccel később lőttem, akkor jól jegyezd meg, hol állnak a játékosok, mert ilyet nem látsz máshol. David Beckhamtől kaptam a labdát, és arra gondoltam, továbbadom Paul Ince-nek vagy David Battynek, mivel nagyjából a félpályánál voltam. Aztán észrevettem, hogy José Chamot túl közel áll hozzám, és ha ügyesen érintem meg a labdát, akkor elmehetek mellette. Aztán ott volt Roberto Ayala, ám borzasztó messze volt. Addigra már tudta, milyen gyors vagyok, így nem merészkedett előre. Csak rohantam. Paul Scholes jött mellettem, de akkor már kizárt volt, hogy másra hagyom ezt a lehetőséget.”

„A gól pillanatában döbbenetes érzelmi állapotba kerültem, alig tértem magamhoz, miközben mindenki rajtam ugrált. Eszembe sem jutott, hogy odahaza hány millióan követik az eseményeket a tévében” – árulta el még Owen a legendás találatáról.

És hogy mit mondott még? Kiderül az FFT terjedelmes összeállításából!

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik