Henry kezezése az írek ellen (Fotó: FFT)


Csak mint a biciklin
Chile, Peru, Brazília, Spanyolország, Olaszország és Mexikó is azt állítja, ők az ollózós gól szülőatyjai, de a legelső, tétmeccsen bemutatott, a legnehezebb gólszerzési módnak tartott mozdulatot talán 1939-ben hozta össze egy bizonyos Carlo Parola, aki 18 évesen a Juventus játékosaként vette be a Fiorentina kapuját egy rovesciatával („bicikligól”), amit azért neveztek így, mert Parola szuper kerékpáros volt. Ennyire egyszerű!

Henry, az első számú közellenség
Az egyik percben Thierry Henry a csapattársak kedvence, a túloldal legrettegettebb ellenfele, a szurkolók bálványa. A következőben pedig már Thierry Henry a labdarúgás törvénytelen gyermeke, aki egyesek szerint kénytelen volt Amerikába menekülni, és Fredi Kanouté-szakállat növeszteni. Titi kézzel adott gólpassza William Gallasnak világbajnoki részvételt ért a franciáknak 2010-ben, míg Írország újra pótselejtezőt bukott.

Robins Fergie-t is megmentette
Mi lett volna, ha a nácik nyerik a háborút? Ha az Apollo–11 nem landolt volna a Holdon? Ha Mark Robins nem szerezte volna meg a győztes gólt a Forest ellen az 1990-es FA-kupa harmadik fordulójában? Annak ellenére, hogy a Manchester United vezetősége később mit mondott, hét nyeretlen meccs után Alex Ferguson egyetlen találkozóra volt a kirúgásától. A csereként beállt Robins lett a hős; a többi pedig már trófeákkal teletűzdelt történelem.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!