Ízelítő a gyűjteményből:

Léptek a Highburyben
Az Arsenal régi otthonában – a Highburyben – két szellem is lakozott. Az egyik egy ló kísértete volt, amely a North Bank (a stadion északi lelátója – a szerk.) építése során pusztult el, és a meccsek alatt nyerített. A másik a klub legendás menedzseréé, Herbert Chapmané, akinek lépéseit lehetett hallani, miközben sétált a folyosón. Még mindig vannak paranormális kopogások: szellemidéző szeánszot vezényelt le a pályán – ahol ma már lakások állnak – egy rádióadó, és sikerült kapcsolatba lépnie több halott szurkolóval is.

Anna, a Kalapácsos
Boleyn Anna szellemének nyughatatlan a lelke: fejetlen jelenését látták már a londoni Tower mellett Blickling Hallban, Norfolkban, valamint Hever Castle-ben. VIII. Henrik szerencsétlen második felesége a legenda szerint többször is megjelent a West Ham meccsei előtt a '70-es években, és amikor ez történt, a csapat győzelemre volt ítélve a következő napon. A Boleyn Groundot – Anna egyszer a közelben lakott – egyik szobalánya is kísérti, aki a szülésbe halt bele.

Gillinghami cigány
Érezhető ismeretlen jelenlét van a Priestfield Stadionban, Gillinghamben a '40-es évek óta, amikor a klub egyik alkalmazottja elütött egy cigánylányt. A paranoia olyan méreteket öltött, hogy 1992-ben papot hívtak, hogy űzze el a démont, ez zsinórban három hazai győzelmet eredményezett. A Gills szurkolói a mai napig a paranormális tevékenységre fogják, ha a csapat rosszul játszik. Ez nem is olyan ritka.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!