Feyenoord: az igazgató többé nem kér a szurkolói nyomásból

Vágólapra másolva!
2021.10.27. 14:48
null
Meccshangulat a Feyenoord stadionjában (Fotó: AFP)
December elsején távozik az Eredivisiében szereplő Feyenoordtól Mark Koevermans, a rotterdami klub vezérigazgatója. Távozásának fő oka: a szurkolók részéről őt érő számos incidenst követően már nem érzi úgy, hogy képes megfelelően dolgozni és döntéseket hozni.

 

Mark Koevermansra és családjára szeptember 20-án éjszaka a saját otthonában támadtak rá a Feyenoord keményvonalas szurkolói, kövekkel betörték a ház bejárati ajtaját és ablakait. Ezután a lakás falára fújt graffitivel üzentek Koevermansnak – a Rotterdam Youth Core (RJK), a Feyenoord-fanatikusok egyik csoportjának szignójával.

A szélsőséges akció mögött az állhat, hogy a szurkolók elégedetlenek a Feyenoord City nevű projekt keretein belül épülő új stadion terveivel. A Feyenoord City projekt Rotterdam város önkormányzatának, az OMA-nak (Office of Metropolitan Architect) és a Feyenoordnak a közös terve, melynek lényege a Feyenoord stadionjának és környékének modernizálása, beépítése.

A 80 éve épült De Kuip Stadion már nem felel meg a modern követelményeknek a klub víziója szerint, azonban a szurkolók foggal-körömmel ragaszkodnak a mostani létesítményhez, és a tettlegességtől sem riadnak vissza, hogy megvédjék az „otthonukat”. Az első számú felelősnek Koevermanst tartják, akit a szeptemberi támadáson kívül többször is inzultáltak már.

„A Feyenoord gyermekkorom óta a szívem csücske. Amikor felvettek, túlzás nélkül állíthatom, gyerekkori álmom vált valóra. Nagyon fáj, de meg kellett hoznom ezt a döntést, mert úgy gondolom, ez a legjobb, amit most tehetek. Hiányozni fog a klub, a kollégák és sok ember a közvetlen környezetemből” – fogalmazott a klubot 2019 óta vezérigazgatóként szolgáló Koevermans a lemondó nyilatkozatában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik