Fener: kétszeres spanyol és angol bajnok csatár érkezhet – sajtóhír

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.08. 11:56
null
Diego Costa bajnoki címet nyert Brazíliában majd tovább is állt. Kérdés, hogy hol köt ki... (Fotó: AFP)
A korábban az Atlético Madridot és a Chelsea-t is szolgáló Diego Costa lehet a Fenerbahce következő igazolása – írja a Mundo Deportivo.

 

 

A 33 éves támadó jelenleg klub nélküli, de nem zárkózik el a Süper Ligbe szerződéstől. Diego Costa legjobb éveit a spanyol Atletico Madridban és az angol Chelsea-ben töltötte. A „matracosoknál” 216 meccsen szerepelt és 83 gólt szerzett, emellett kétszer is magasba emelhette a spanyol bajnokság trófeáját. 2014-ben Londonba szerződött, ahol a Chealsea-vel 2015-ben és 2017-ben is Premier League-t nyert. 2017 nyarán visszatette a székhelyét a spanyol fővárosba, ahol ismét eltöltött három idényt. Tavaly nyáron Brazíliába igazolt, az Atlético Mineirohoz, amelynél ugyan bajnoki címet nyert, de mindössze fél év után felbontotta a szerződését és klub nélkül maradt.

Costa 2013-ban bemutatkozott a brazil nemzeti csapatban, egy évvel később már a spanyol címeres mezt ölthette magára. Mivel szülőhazája színeiben csak barátságos meccsen szerepelt, a FIFA hozzájárult az országváltáshoz. A spanyoloknál 24 mérkőzésen 10 gólt szerzett és részt vett a 2014-es és a 2018-as világbajnokságon. Legutóbb 2018-ban volt a csapat tagja.

A Fenerbahce már 2020 végén is érdeklődött a csatár iránt, most viszont közelebb jár a szerződtetéshez. A csapatnak szüksége is lenne az erősítésre, mivel jelenleg csak a hatodik helyen áll a török bajnokságban – emlékeztet a spanyol lap.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik