Felkészülés: máltai döntetlennel hangoltak Magyarország ellen a görögök

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.17. 20:56
null
Anasztasziosz Bakaszetasz továbbra is remek formában, ezúttal Málta kapuját vette be (Fotó: AFP)
Négygólos döntetlent játszott Málta vendégeként a görög labdarúgó-válogatott, amely vasárnap Dzsudzsák Balázs búcsúmeccsén Magyarország ellenfele lesz. Több mint egy év szünet után lépett pályára az orosz nemzeti csapat, de nem tudta legyőzni Tádzsikisztánt.

 


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Málta–Görögország 2–2 (Degabriele 54., Teuma 67. – 11-esből, ill. Bakaszetasz 39., Funtasz 86.)

A görög válogatott kezdte erősebben a Málta elleni felkészülési mérkőzést. A hellének a közelmúltban a Ferencvárost is szomorító Bakaszetasz bombájával kerültek előnybe Vallettában, a Trabzonspor légiósa a 39. percben talált be.

 

A második félidő derekán tizenhárom perc alatt fordítottak a máltaiak. Először Degabriele talált be az 54. percben, majd a 67. minutumban Mantalosz hozott össze egy büntetőt, amelyet Teuma értékesített. Sokáig úgy tűnt, hogy a görögök meg kell „barátkozniuk” egy vereséggel, de a 86.percben Funtasz betalált és megmentette csapatát a nagyobb blamától.

Tádzsikisztán–Oroszország 0–0

Oroszország legutóbb 2021. november 14-én lépett pályára hivatalos mérkőzésen, a Horvátország elleni vb-selejtezőjén. Némi jogi hercehurca után a FIFA és az UEFA is rábólintott a Tádzsikisztán elleni barátságos meccsre, amelyen az oroszok kétszer annyit lőttek kapura, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni. Ezen a meccsen debütált az orosz válogatottban Szergej Pinyajev, aki 18 évesen és 15 naposan minden idők legfiatalabb debütánsa lett a nemzeti együttesben, megelőzve Igor Akinfejevet.


Szíria–Fehéroroszország 0–1 (Kruma 81. – öngól)

A szír–fehérorosz találkozó nem tartogatott nagy izgalmakat, de a hajrában Kruma öngóljával a vendégek kerekedtek fölül.

Románia–Szlovénia 1–2 (Dragus 64., ill. Sesko 26., Sporar 32.)

A szlovén válogatott hat perc alatt Sesko és Sporar révén két gólt is szerzett az első félidőben, így Dragus hiába lőtt szép gólt a fordulás után, kikapott hazai pályán a román együttes, amely több gólhelyzetet is kidolgozott, ám hol Oblak, hol pedig a kapufa állt az egyenlítés útjába.

Izrael–Zambia 4–2 (Baribo 21., David 24., Kabwe 89. – öngól, Shviro 90+3., ill. Kangwa 55., Bwalya 66.)

Kinyílt a gólcsap Izraelben, ahol 2–0-s hazai vezetésről állt fel a zambiai csapat. A hajrá azonban Izraelé volt, amely két gyors góllal megszerezte a győzelmet.

Dél-Afrika–Mozambik (Hlongwane 57., 60., ill. Divrassone 14.)

Divrassone korai góljával még a mozambikiak vezettek, de a második félidőben Hlongwane duplájával megfordította és megnyerte a meccset a dél-afrikai csapat.

Írország–Norvégia 1–2 (Browne 69., ill. Östigard 40., Omoijuanfo 85.)

Hiába játszott fölényben és lőtt többet kapura, kikapott az Erling Haalandot a meccskeretbe sem nevező norvégoktól az ír labdarúgó-válogatott. Östigard a szünet előtt öt perccel szerezte meg a skandináv együttes vezető találatát, amelyre Browne a második játékrész derekán még válaszolni tudott, de Omoijuanfo kései góljára már nem jött válasz hazai részről.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik