Felkészülés: mindkét meccsen legyőzte a Bolognát a Pool

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 19:23
null
Az első meccset megnyert a Liverpool (Fotó: Reddit)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool előbb 2–0-ra, majd 1–0-ra legyőzte az olasz élvonalbeli Bolognát 60 perces felkészülési mérkőzéseken.

A szemünknek szokatlan lehetett a Liverpool szerelése, ugyanis a játékosok vörös mezben, fekete nadrágban és – a Bolognához hasonlóan – fehér sportszárban léptek pályára.

De aligha ez zavarta meg az olasz együttest, amely már a 7. percben hátrányba került Diogo Jota gólja után (1–0). A portugál támadó egy rossz passzra csapott le, majd egyedül fejezte be az akciót.

Nem kellett sokat várni a következő Liverpool-találatra, a 13. percben Sadio Mané is bevette a Bologna kapuját (2–0). A szenegáli játékos remek ütemben tolta el a labdát a kapus mellett, majd a keresztbe elfutó védő mellett higgadtan értékesítette a ziccert.

Az erős kezdővel felálló Liverpool (Virgil van Dijk, Mohamed Szalah, Mané, Jota, Trent Alexander-Arnold és Andrew Robertson is kezdett) legyőzte a Bolognát, de 18 órakor a csapatok ismét megmérkőztek egymással.

Ezt a 60 percre kiírt meccset is Jürgen Klopp csapata nyerte meg, a 12 percben Minamino Takumi volt eredményes (1–0). A Pool Divock Origi révén a 49. percben kihagyott egy tizenegyest, de a „ vörösök” – a teljes kezdőjüket lecserélve – így is győzedelmeskedtek a második találkozón.

ORIGI KIHAGYOTT TIZENEGYESE

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
1. MECCS
Liverpool–Bologna 2–0
(Jota 7., Mané 13.)
2. MECCS
Liverpool–Bologna 1–0
(Minamino 12.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik