Darwin: négy! Liverpool: öt! Nagy vereségbe futott bele a Leipzig

Vágólapra másolva!
2022.07.21. 19:05
null
Darwin Núnez ihletett formában játszott, itt Willi Orbán üldözi (Fotó: AFP)
Barátságos meccsre látogatott Lipcsébe az angol Liverpool, és egészen elképesztő fölénnyel, öt góllal nyert. A második félidőben csereként beálló Darwin Núnez egymaga négy gólt szerzett.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
RB Leipzig (német)–Liverpool (angol) 0–5 (0–1)

Lipcse
LEIPZIG:
Gulácsi (Blaswich, a szünetben) – Simakan (Klostermann, a szünetben), Orbán, Halstenberg (Ba, 77.) – Henrichs (Novoa, 59.), Kampl (Haidara, 59.), Angelino – Olmo (Laimer, 59.), Szoboszlai (Schlager, 60.) – Sörloth (André Silva, 33.), Nkunku (Forsberg, 60.)
LIVERPOOL:Adrián (Davies, 60.) – Alexander-Arnold (Milner, 60.), Konaté (Matip, a szünetben), Van Dijk (J. Gomez, 60.), Robertson (Cimikasz, a szünetben) – Thiago (C. Jones, 60.), Fabinho (Bajcetic, 60.), N. Keita (Henderson, a szünetben) – Szalah (Elliott, 60.), Firmino (Darwin Núnez, a szünetben), Luis Díaz (Fabio Carvalho, 60.)
Gólszerző:Szalah (8.), Darwin Núnez (48., 51., 68., 90. – az elsőt 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Barátságos meccsre gyűlt a futballszerető nép Lipcsében, hiszen nem mindennap lehet látni Németországban a nagy Liverpoolt. Mostanában felkészülési meccsnek hívjuk az ilyen találkozókat, de ezúttal annyira egyoldalú volt a küzdelem, hogy nehéz volt eldönteni, kinek volt felkészülés valójában...

Az első félidőben a három magyar válogatottal (Gulácsi, Orbán, Szoboszlai) felálló Leipzig még úgy-ahogy tartotta magát, bár az angolok kapujára csak az utolsó tíz percben jelentett némi veszélyt.

Igazából a Liverpool lefocizta a hazaiakat, és mindjárt a 8. percben Szalah révén szép góllal szerzett vezetést. Feltűnő volt a lipcseiek gyenge védekezése, és ha jobban koncentrálnak az angolok, akár több gólt szerezhettek volna.

Jött a félidő és vele az általános cserélgetések időszaka. A legfontosabb csereember Darwin Núnez volt. A „vörösök” új szerzeménye igencsak beindult. A jórészt cseresorukkal játszó hazaiak nem is tudtak neki ellenállni. Lehet, hogy jól jött volna, ha a második félidőben is Gulácsi véd, mert a helyettese, Blaswich nem fogott ki jó napot.

Először összehozott egy tizenegyest, amelyet Darwin belőtt, majd sorban szedte ki a labdákat a hálójából. Nem érdemes a kapust kikiáltani bűnbaknak, hiszen a védelem hajmeresztő hibákat mutatott be, nem találták a letámadó Liverpool játékának az ellenszerét. Így aztán jöttek is a gólok egymás után, és mindet Darwin Núnez szerezte. Mindig jó helyen bukkant fel, és nem hibázott.

Úgy tűnt, négynél megállnak a vendégek, mert az utolsó tíz percekben nagyon küzdött a szépítésért a Lipcse, de még helyzetbe sem került. A végén Darwinnak egy gyengécske lövés is elég volt a negyedik góljához, az angolok szurkolói pedig abban reménykedhetnek, hogy ezt a formáját a bajnokikra és a kupameccsekre is átmenti az uruguayi.

A Lipcse nagyon súlytalan volt ezen a meccsen, igaz, a bajnoki rajt csak jó két hét múlva lesz, és hasonló kaliberű ellenféllel csak ritkán kell majd megküzdenie... 0–5

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+1. perc: Vége a meccsnek, ez úthenger volt... 0–5

90. perc: GÓÓÓL! AZ ÖTÖDIK! A Lipcse küszködött, a Liverpool meg gólt lőtt. Carvalho hozta fel a labdát, kitette balra Darwinnak, aki 8 méterről, kissé jobbról nem túl erősen ellőtte, Blaswich pedig egész egyszerűen bevédte... 0–5

90. perc: Az utóbbi percekben a Lipcse nagyon küzdött a szépítő gólért, de helyzetbe sem tudott kerülni.

80. perc: Forsberg kapott jó labdát, egy csel után 12 méterre a kaputól ellőtte, de a jobb kapufa mellett is...

68. perc: GÓÓÓÓL! NÚNEZ MESTERHÁRMASA! Újabb hajmeresztő védelmi hiba a lipcseiektől a saját tizenhatosuknál, ezúttal Haidara volt határozatlan. Cimikasz labdát szerzett, aztán jött a centerezés Elliott-tól, majd középen Darwin kissé nyújtott lábbal passzolt a kapuba. 4–0

66. perc: Gomez lőtte el 25 méterről, de jelentősen fölé.

62. perc: Hát, itt nem sok hiányzott a liverpooli gólhoz, de a fejes centiméterekkel a bal kapufa mellett ment el.

59. perc: Általános cserék a Lipcsében és a Liverpoolban is.

56. perc: Olmo próbálkozott egy lövéssel, a pattogós labda nem okozott gondot a Liverpoolnak.

51. perc: GÓÓÓÓL! MEGINT NÚNEZ! Ismét a saját tizenhatosuk előterében vesztettek labdát a hazaiak, Núnez megindult a kapu felé, és 10 méterről a jobb alsóba lőtt. 0–3

48. perc: GÓÓÓL! A tizenegyest Darwin Núnez végezte el, és bár a lipcsei kapus beleért, védeni nem tudott. 0–2

47. perc: TIZENEGYES! Liverpooli bedobás után Henderson adott középre, a Gulácsi helyett beálló Blaswich szabálytalankodott.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Liverpooli cserékkel.

Willi Orbán és Firmino fejpárbaja (fotó: AFP)
Willi Orbán és Firmino fejpárbaja (fotó: AFP)

 

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Vége az első félidőnek, vezet a Liverpool.

45+1. perc: Újabb hazai helyzet, Szoboszlai passza azonban nem volt jó, csak az elgondolása.

45. perc: Mi maradt ki?! Liverpooli védelmi hiba, lecsapott a labdára Nkunku, bevezette a tizenhatoson belülre, majd nem tudta ellőni Adrián mellett.

45. perc: Firmino csapott le egy röviden kifejelt labdára, és 13 méterről, kapásból a bal alsó mellé lőtt.

41. perc: Ez már döfi! Angelino vette mellre a labdát, majd 25 méterről, kissé jobbról nem sokkal durrantott a léc fölé.

39. perc: Eladta a labdát a Liverpool, három a kettőre kontrázott a Lipcse, Szoboszlai már az angol tizenhatos közelében járt, amikor szerelték. Bosszankodott is Dominik mert kicsit megrúgták a bokáját, de a bírónál ez nem ért szabadot.

37. perc: A Lipcse egyelőre csak vergődik a Liverpool szorításában, sokszor már a saját térfelükön eladják a labdát a hazaiak.

36. perc: Bal oldali Liverpool-szöglet után Thiago lövése ment mellé.

33. perc: Sörloth megsérült, André Silva állt be a helyére.

26. perc: A jobb oldalról érkező keresztlabda után Angelino maradt egyedül, aztán valami olyat csinált, ami sem lövésnek, sem beadásnak nem volt jó.

23. perc: Szalah ugrott ki a leshatáron, kicsit kisodródott jobbra, így már nem tudott lövőhelyzetbe kerülni, a passza meg nem emberhez ment.

21. perc: Szoboszlai végezhetett el szögletet a bal oldalról, a beadás jó volt, de a visszafejelt labda már lesen találta a hazai támadókat.

11. perc: Szalah került ismét helyzetbe, éles szögből viszont nem tudta átgyömöszölni Gulácsin a labdát.

10. perc: Dani Olmo szúrta rá jó messziről, a lövés már nem volt olyan jó, így Adrián könnyen fogta.

8. perc: GÓÓÓÓL! SZALAH! Ez gyors volt... Röviden szabadított fel a védelem, Szalah lecsapott a labdára, Firminótól visszakapta, és 15 méterről remekül lőtt a jobb alsóba. 0–1

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Lipcse tiszta fehérben, a Liverpool tiszta pirosban játszik.

Lipcsében is megemlékeztek a ma elhunyt legendáról, Uwe Seelerről (Fotó: AFP)
Lipcsében is megemlékeztek a ma elhunyt legendáról, Uwe Seelerről (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik