Felkészülés: látványos gólok és brazil győzelem Abu-Dzabiban

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.19. 16:23
null
Philippe Coutinho szabadrúgásból volt eredményes Dél-Korea ellen (Fotó: AFP)
A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 3–0-ra legyőzte Dél-Koreát Abu-Dzabiban. A dél-amerikaiak látványos gólokkal intézték el ázsiai ellenfelüket, és így tett Venezuela is Japánnal.

A Brazil Labdarúgó-szövetség (CBF) 2012 októberében tízéves – a 2022-es katari világbajnokságig szóló – szerződést kötött a Chevrolet-val, aminek keretében évente több felkészülési mérkőzést vív a válogatott a világ legkülönbözőbb pontjain, kihasználva az ország futballjának népszerűségét. A lejátszott találkozókért egyenként mintegy egymillió dollárt kap a CBF sajtóhírek szerint, 2012 óta 51 ilyen összecsapást vívott a selecao. A program keretein belül már másodszor csapott össze Brazília Dél-Koreával, 2013 októberében 2–0-ra nyertek a dél-amerikaiak Szöulban.

A brazilok ezúttal az Alisson – Danilo, Marquinhos, Éder Militao, Renan Lodi – Fabinho, Arthur – Gabriel Jesus, Paquetá, Coutinho – Richarlison összeállításban vágtak neki az Abu-Dzabiban rendezett mérkőzésnek, és nem sokáig tétlenkedtek, a kilencedik percben megszerezték a vezetést. Renan Lodi adott be a bal oldalról, a középen üresen érkező Lucas Paquetá szabadon fejelhetett a hálóba (1–0).

A 36. percben Philippe Coutinho növelte a dél-amerikaiak előnyét: 18 méterről, a tizenhatos bal csücskétől végezhetett el szabadrúgást, és mesterien tekert a rövid felsőbe. A szünetig a kölcsönben a Bayern Münchenben futballozó támadónak még egy kapufája is volt, de nem tudta bevenni közvetlen közelről az ellenfél kapuját (2–0).

A fordulás után sem lassított Tite legénysége, Renan Lodi újabb bal oldali beadása ezúttal elment a középen érkezők előtt, így lett jó a túloldalon felfutó másik szélső hátvédnek, Danilónak, aki elemi erővel bombázott 16 méterről a jobb felsőbe. 3–0

A hátralévő fél órában újabb gól már nem született, így a brazilok biztos győzelemmel zárták az ázsiai túrát.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Japán–Venezuela 1–4
(Jamagucsi 70., ill. Rondón 8., 31., 34., Soteldo 38.)
Brazília–Dél-Korea 3–0
(Paquetá 9., Coutinho 36., Danilo 60.)
Horvátország–Grúzia 2–1 (Kasia 25. – öngól, Perisic 53., ill. Papunasvili 18.)
Szaúd-Arábia–Paraguay 0–0
Montenegró–Fehéroroszország 2–0
(Mugosa 8., Hakszabanovics 14.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik