Felkészülés: Falcaóék lecsaptak, oda a 3 éves belga hazai veretlenség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.14. 23:52
null
Belgium és Kolumbia is kiugrást vár a vb-n – most Falcaóék örülhettek (Fotó: Reuters)
Kolumbia 2–0-ra legyőzte Belgiumot felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Brüsszelben.

A két világbajnoki résztvevő csapat csatájában az 51. percben Radamel Falcao szerezte meg a vezetést Kolumbiának egy gyönyörű kiugratás után. A hazai kapus, Simon Mignolet majdnem elütötte a labdát a Monaco játékosa elől, ám az mégis Falcaónál maradt, aki így a kapuba emelt.

A 66. percben Víctor Ibarbo állította be a végeredményt: egy szabadrúgás után visszafejelt labdát jobbal maga elé tett, majd ballal nagy erővel a léc közepe alá bombázott. Belgium a 2010. szeptember 3. óta tartó hazai veretlenségi sorozatától köszönt el, a széria tizenhat meccset számlált (9 győzelem, 7 döntetlen). Az öreg kontinensre ritkán ellátogató kolumbiai válogatott 2006 óta először győzött európai nemzeti csapat otthonában. Ez volt Belgium első veresége a 2013-as évben.

A meccs egyik érdekessége, hogy a kolumbiai kaput a 42 éves Faryd Mondragón védte, aki ha pályára lép a világbajnokságon, megdönti Roger Milla korrekordját (a kameruni legenda 42 évesen lépett pályára és szerzett gólt Oroszország ellen az 1994-es tornán).

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
BELGIUM–KOLUMBIA 0–2 (0–0)

Belgium: Mignolet – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Defour (Mirallas, 58.) – De Bruyne (Lukaku, 58.), Fellaini, E. Hazard (Mertens, 66.) – Benteke (Dembélé, 75.)
Kolumbia: Mondragón – Arias, Perea, Zapata, Armero – A. Ramírez (Aguilar, 63.), C. Sánchez (Mejía, 84.) – Cuadrado, J. Rodríguez (M. Torres, 79.), Muriel (Ibarbo, 60.) – Falcao (Jackson Martínez, 71.)
Gólszerző: Falcao (51.), Ibarbo (66.)


Egyiptom–Zambia 2–0 (Zaki 8., Rabia 23.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik