Felkészülés: győztek az olaszok a vb-kudarc után; angol siker

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 22:43
null
Watkins és Sterling is betalált, simán nyertek az angolok (Fotó: Getty Images)
Anglia 3–0-ra legyőzte a Wembleyben Elefántcsontpartot, Olaszország hátrányból felállva 3–2-re nyert Törökország ellen idegenben, míg Belgium hazai környezetben 3–0-ra múlta felül Burkina Fasót felkészülési mérkőzésen kedden.

 

ANGLIA–ELEFÁNTCSONTPART

Anglia: Pope – White, Mings, Maguire, Mitchell – Bellingham, Rice, Ward-Prowse – Sterling, Watkins, Grealish

Az Eb-ezüstérmes angolok felforgatott, de így is rendkívül erős kezdőcsapattal léptek pályára a vb-ről lemaradó elefántcsontpartiak ellen a Wembleyben. A vezetést a közelről betaláló Ollie Watkins révén az angolok szerezték meg a 30. percben, majd tíz perccel később emberelőnybe kerültek, amikor Serge Aurier-t második sárga lappal kiállították.

A szünet előtt nem sokkal Raheem Sterling is eredményes volt, gyakorlatilag eldöntve a meccset (2–0). A második játékrész kevés helyzetet és meddő angol labdabirtoklási fölényt hozott – valamint egy hazai gólt a 94. percben, ezzel lett 3–0.

BELGIUM–BURKINA FASO

Belgium: Sels – Bornauw, Denayer, Van der Heyde – Foket, Vanaken, Tielemans, Trossard – De Ketelaere, Batshuayi, Januzaj

Igencsak tartalékos összeállításban állt fel Burkina Faso ellen a belga válogatott, ami a játékot jelentősen befolyásolta, az eredményt viszont nem. A hazaiak a 16. percben megszerezték a vezetést, majd két perccel később Leonardo Trossard góljával már 2–0-ra mentek. Ezt követően Burkina Faso diktálta a tempót, sokszor be is szorította a belga csapatot, de ennek ellenére is a belgák előnye nőtt a második félidőben, 3–0 lett a vége.

TÖRÖKORSZÁG–OLASZORSZÁG

Olaszország: G. Donnarumma – De Sciglio, Acerbi, Chiellini, Biraghi – Pessina, Cristante, Tonali – Zaniolo, Scamacca, Raspadori

Észak-Macedónia múlt csütörtökön pórba tiporta az Eb-címvédő Olaszország világbajnoki álmait, míg a törökök Portugália ellen kaptak ki a pótselejtezőn. A két csalódott válogatott összecsapásán a törökök jutottak előnyhöz, már a 4. percben, de Cristante és Raspadori révén még az első félidőben fordítottak az olaszok. Sőt, Raspadori a második félidőben is beköszönt, ezzel eldőlni látszott a meccs, de a 83. percben még jött egy gól a török válogatottól. A hajrát már kihúzták az olaszok, így győzelemmel vigasztalódhatnak.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Anglia–Elefántcsontpart 3–0
(Watkins 30., Sterling 45., Mings 90+4.)
Törökország–Olaszország 2–3 (Ünder 4., Dursun 83., ill. Cristante 35., Raspadori 39., 69.)
Belgium–Burkina Faso 3–0 (Vanaken 16., Trossard 18., Benteke 75.)
Ausztria–Skócia 2–2
(Gregoritsch 75., Schöpf 82., ill. Hendry 28., J. McGinn 56.)
Hollandia–Németország 1–1 (Bergwijn 68., ill. T. Müller 45+1.)
Írország–Litvánia 1–0
(Parrott 90+7.)
Spanyolország–Izland 5–0
(Morata 37., 40. – a másodikat 11-esből, Pino 47., P. Sarabia 61., 73.)
Wales–Csehország 1–1
(Colwill 34., ill. Soucek 32.)
Bosznia-Hercegovina–Luxemburg 1–0
(Dzeko 86.)
Észak-Írország–Magyarország 0–1 (Sallai 56.) – BŐVEBBEN ITT!
Még tart
21.15:
Franciaország–Dél-Afrika

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik