Felkészülés: Grifo duplázott, Mancini 16 éves újoncot avatott

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.11.16. 22:50
null
Olasz siker (Fotó: AFP)
Válogatott felkészülési mérkőzésen a tartalékos olaszok győzni tudtak Albániában, csereként pályára lépett a 16 éves újonc, Simone Pafundi, de a győzelmet beárnyékolja Sandro Tonali súlyosnak tűnő sérülése. Nyertek a bolgárok Cipruson, Gibraltár hosszú idő után ízlelte meg a győzelem édességét, Algéria nem bírt odahaza Malival.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

Ciprus–Bulgária 0–2 (Deszpodov 24., Delev 71.)

Nem hozott magas színvonalú és izgalmas játékot a mérkőzés, ugyanakkor az első félidőben látványos gólt szerzett a Ludogorec szélsője, Kiril Deszpodov, majd az ő gólpasszából talált be a második félidőben Szpasz Delev, ebben a gólban a szerencsének is nagy szerepe volt.

A GÓLSZERZŐK NEVÉRE KATTINTVA MEGTEKINTHETI A GÓLVIDEÓT!

Gibraltár–Liechtenstein 2–0 (R. Chipolina 14., L. Walker 21. – 11-esből)
Kiállítva:
Malin (20., Liechtenstein)

Az UEFA legkisebb területű és legkisebb lélekszámú tagországa véget vetett 22 mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatának, Liechtenstein viszont most éppen 25-nél tart. Az első gólt a 39 éves védő, Roy Chipolina szerezte, a másodikat a 34 esztendős karmester, Liam Walker.


Algéria–Mali 1–1 (Mahrez 45+2. – 11-esből, ill. Mamadou Fofana 58.)

Lemaradt a világbajnokságról a két válogatott, holott a hazaiak most egy Szaid Benrahma, Rijad Mahrez szélsőpárost tudtak felvonultatni, és olyan topligás profik szorultak kispadra, mint Iszmaël Bennaszer (Milan), Juszef Atal (Nice), Iszlam Szlimani (Brest), Nabil Bentaleb (Angers), Mehdi Lérisz (Sampdoria) vagy Billal Brahimi (Nice) – a másik oldalt El Bilal Touré, Cheick Doucouré, Diadié Samassékou, a salzburgi Sékou Koita és Amadou Haidara neve fémjelezte.

Az első félidő végén az Ibrahima Koné által összehozott büntetőt Mahrez értékesítette, a szünet után Mamadou Fofana lőtt az ötös elől a léc alá – több gól nem született.


Albánia–Olaszország 1–3
(Ismajli 16., ill. Di Lorenzo 20., Grifo 25., 64.)

„Rendesen” ilyenkor az olaszok már a pár nap múlva kezdődő vb-re készülnének, ehelyett most az albánokkal mérkőztek meg barátságos jelleggel – erősen tartalékosan, és a Roberto Mancini kapitány által most tesztelni rendelt 3–4–3-as felállásban.

Jobban kezdtek a hazaiak, az Empoliban légióskodó Ardian Ismajli használt ki egy védelmi hibát, megrázták magukat erre a vendégek, Vincenzo Grifo előbb adott egy gólpasszt a támadást remek mozdulattal befejező Giovanni Di Lorenzónak, majd szép akció végén maga is betalált.

A hazaiaknál kezdett a volt ferencvárosi Myrto Uzuni, aki a 16-os elől megdöngette a lécet egy ballábas lövéssel, és beállt az 50. percben a jobb szélre Odise Roshi, aki nem hagyott maga mögött maradandó nyomot a Diósgyőrben.

Súlyos sérülés?


Eltalálta a lécet Nedim Bajrami és Vincenzo Grifo is, utóbbi kedvét nem vette el a balszerencse, mert a következő (és ismét nagyon okos) lövéséből már gól lett.

Jobban játszottak a második félidő néhány periódusában az albánok, Mancini beküldte előre Wilfried Gnontót, a középpályára a 21 éves újoncot, a juventusos Nicolo Fagiolit és a vele egykorú Samuele Riccit (neki ez már a második válogatott mérkőzése volt, akárcsak a védelembe nevezett 18 éves Giorgio Scalvininek).

Aki sokkal rutinosabb, mint a 16 éves Simone Pafundi, az Udinese karmestere, immáron minden idők harmadik legfiatalabb olasz válogatott játékosa, az utóbbi 100 év rekordere!

Kapott pár percet a középcsatár, Andrea Pinamonti is, aki szintén most esett át a tűzkeresztségen, és a nagy visszatérő Federico Chiesa is beállt a hajrára. Amelyben a legnagyobb lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Xhuliano Skuka ollózását védte Alex Meret.

Mancini a 35. sikert aratta a válogatott élén, már csak ketten állnak előtte ezen a listán.

A vb-résztvevők szerdai mérkőzéseiről ITT olvashat!

A korábbi mai felkészülési mérkőzésekről ITT olvashat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik