Felkészülés: fiataljai hozták meg Conte első Chelsea-s sikerét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.07.20. 22:08
Szerdán rengeteg felkészülési labdarúgó-mérkőzést rendeztek szerte a világban, így több topligás csapat is pályára lépett. Az angol élvonalbeli Chelsea első győzelmét aratta az olasz menedzsere, Antonio Conte vezetésével. Az olasz első osztályú csapatok rendre győzelmet arattak, de a spanyol együttesek sem vallottak szégyent.

Antonio Conte, a Chelsea nyáron kinevezett menedzsere második mérkőzésén első győzelmét aratta a „kékek” élén. A Rapid Wien elleni kellemetlen vereség után egy újabb osztrák együttessel, a Wolfsberger AC-val csapott össze a londoni gárda. A találkozón több fiatal is helyett kapott az olasz tréner kezdőjében, a Chelsea pedig a két húszéves játékos, Bertrand Traoré és Ruben Loftus-Cheek, valamint a 21 esztendős Nathaniel Chalobah góljával 3–0-ra legyőzte a Wolfsberget.Chelsea nyáron kinevezett menedzsere második mérkőzésén első győzelmét aratta a „kékek” élén. A Rapid Wien elleni kellemetlen vereség után egy újabb osztrák együttessel, a Wolfsberger AC-val csapott össze a londoni gárda. A találkozón több fiatal is helyett kapott az olasz tréner kezdőjében, a Chelsea pedig a két húszéves játékos, Bertrand Traoré és Ruben Loftus-Cheek, valamint a 21 esztendős Nathaniel Chalobah góljával 3–0-ra legyőzte a Wolfsberget.

A Jürgen Klopp irányította Liverpool a másodosztályú Huddersfield otthonában aratott 2–0-s győzelmet. A Mersey-partiaknál először a felkészülés alatt remeklő Marko Grujics talált be, majd Alberto Moreno állította be a végeredményt büntetőből a találkozó hajrájában.

Kalmár Zsolt és Gulácsi Péter csapata, a Bundesligába frissen feljutó RB Leipzig az ötödosztályú Markranstädt ellen aratott 9–0-s sikert. A két magyar közül csak Kalmár kapott szerepet a találkozón, ő kezdőként negyvenöt percet töltött a pályán, az első félidő legvégén pedig eltalálta a kapufát.

Az 1860 München a sérült Simon Krisztián nélkül kapott ki 3–1-re az élvonalbeli Borussia Mönchengladbachtól.

Az olasz élvonalbeli csapatoknak is jó napja volt, hiszen az Inter, a Genoa, a Lazio és a Fiorentina is győzött az aktuális edzőmérkőzésén. A spanyol élcsapatok közül a Sevilla, a Valencia és a Villarreal is sikerrel vette az előtte tornyosuló feladatot.

Az Ajax korán vezetést szerzett az Olympique Marseille ellen, a franciák azonban a 60. és a 62. percben is betaláltak, így a hollandok hajrában szerzett gólja csak a döntetlenhez volt elég Béziersben.

Pep Guardiola vereséggel mutatkozott be a Manchester City kispadján, méghozzá volt csapata, a Bayern München ellen. A találkozóról ide kattintva olvashatnak bővebben.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Bayern München
(német)–Manchester City (angol) 1–0
Santa Fe (kolumbiai)–Sevilla (spanyol) 1–2
Real Salt Lake (amerikai)–Inter (olasz) 1–2
Vancouver Whitecaps (kanadai)–Crystal Palace (angol) 2–2
Genoa (olasz)–Sudtirol (olasz) 3–0
Lazio (olasz)–Padova (olasz) 2–1
Fiorentina (olasz)–Trapani (olasz) 2–1
Dukla Praha (cseh)–Norwich City (angol) 3–1
Rubin Kazany (orosz)–West Ham United (angol) 3–0
Markranstädt (német)–RB Leipzig (német) 0–9
Huesca (spanyol)–Athletic Bilbao (spanyol) 1–1
Münster (német)–Valencia (spanyol) 2–4
Logrones (spanyol)–Real Sociedad (spanyol) 0–1
1860 München (német)–Borussia Mönchengladbach (német) 1–3
Wolfsberger AC (osztrák)–Chelsea (angol) 0–3
Olympique Marseille (francia)–Ajax (holland) 2–2
Gimnastic (spanyol)–Villarreal (spanyol) 1–2
Hartlepool (angol)–Sunderland (angol) 0–3
Huddersfield (angol)–Liverpool (angol) 0–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik