Felkészülés: Dembélé és Kean is duplázott, iksz a Barca–Juvén

Vágólapra másolva!
2022.07.27. 05:01
null
Moise Kean kétszer is gólt ünnepelhetett (Fotó: Twitter/Juventus FC)
Az FC Barcelona és a Juventus labdarúgócsapata 2–2-es döntetlenre végzett egymással felkészülési mérkőzésen Dallasban.

Az első negyedórában a Barcelona, a második tizenöt percben inkább a Juventus akarata érvényesült, majd a játékrész utolsó harmadában megérkeztek a gólok is. A katalánok szerezték meg a vezetést a 34. percben, Ousmane Dembélé olyan gólt lőtt, amilyet sokat szeretnének még látni tőle a Barca szurkolói (1–0).

Öt perccel később a „zebrák” egyenlítettek, mágnestáblán sem lehetett volna szebben lerajzolni azt az akciót, melynek végén Moise Kean közelről a kapuba pofozta a labdát (1–1). Még szinte vissza sem ültek a helyükre a gól után a Juventus drukkerei a Cotton Bowlban, amikor Dembélé második találatával már újra a Ronald Araújót, Pedrit és Ferran Torrest is nélkülöző Barcelonánál volt az előny (2–1).

A második félidő elején az olaszok Kean révén ismét egyenlítettek, ezt a gólt már a szünetben beálló Inaki Pena kapta (2–2).

A mérkőzés hátralévő részében a Barca járt közelebb a győzelemhez, a félidő közepén például tíz másodpercen belül Raphinha és Ansu Fati is eltalálta a kapufát, a hajrában pedig Gavi és a hírek szerint átadólistán lévő Memphis Depay is eldönthette volna a találkozót.


Magyar idő szerint vasárnap hajnalban mindkét csapat újra pályára lép: a Barca az MLS-ben szereplő New York Red Bullsszal játszik 1 órától, míg a Juventus a Real Madriddal 4-től.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Barcelona–Juventus 2–2 (2–1)
Dallas (Texas), Cotton Bowl.
Barcelona:
Ter Stegen (Inaki Pena, a szünetben) – Sergi Roberto (Dest, 32.; Casadó, 78.), Christensen (Piqué, 62.), Eric García (F. de Jong, a szünetben), Jordi Alba (Balde, 62.) – Nico González (Gavi, a szünetben), Busquets (Pjanic, a szünetben), Kessié (Pablo Torre, 62.) – O. Dembélé (Raphinha, a szünetben; Abde, 78.), Lewandowski (Depay, 62.), Aubameyang (Ansu Fati, a szünetben; Collado, 78.)
Juventus: Szczesny (Perin, a szünetben) – Danilo (Compagnon, 61.), Bonucci (Gatti, a szünetben), Bremer (Rugani, 59.), Alex Sandro (Lu. Pellegrini, 61.) – Rovella, Zakaria, Locatelli (Fagioli, 61.) – Di María (Soulé, 77.), Kean (Cudrig, 77.), Cuadrado (Barbieri, 77.)
Gólszerző: O. Dembélé (34., 40.), ill. Kean (39., 52.)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik