Felkészülés: brazil–argentin meccset rendeznek Ausztráliában

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 09:20
null
A brazil és az argentin válogatott Ausztráliában csap össze júniusban (Fotó: AFP)
Június 11-én Ausztráliában játszik barátságos mérkőzést a november 21-én kezdődő katari világbajnokságra készülő brazil és argentin labdarúgó-válogatott – írja az MTI.

A két csapat legutóbb tavaly szeptemberben, Sao Paulóban találkozott vb-selejtezőn, de akkor néhány perc után félbeszakadt a meccs, mert a brazíliai egészségügyi hatóságok bementek a pályára és leküldtek onnan négy argentin futballistát, akik megsértették a koronavírus-járvánnyal összefüggésben elrendelt karanténkötelezettségi szabályokat. Később mindkét válogatott kijutott a katari vb-re, a félbeszakadt összecsapást pedig nem pótolták.

Szerdán Victoria állam kormányzata jelentette be, hogy a brazil–argentin felkészülési találkozót a Melbourne Cricket Groundon rendezik majd, ahol öt évvel ezelőtt 95 579 néző látogatott el a két együttes mérkőzésére.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az argentinoknál pályára lép-e a júniusi összecsapáson a hétszeres aranylabdás Lionel Messi, valamint a braziloknál a legnagyobb sztár, Neymar.

A katari vb-n Argentína a C-csoportban szerepel Szaúd-Arábia, Mexikó és Lengyelország mellett, míg a brazilok a G-csoportba kerültek Svájc, Kamerun és Szerbia társaságába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik