Felkészülés: Argentína simán legyőzte Jamaicát, Messi duplázott

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.28. 08:05
null
Messi csereként beállva duplázott (Fotó: AFP)
Felkészülési mérkőzésen Argentína 3–0-ra legyőzte Jamaicát. Az argentin válogatott régen látott jó formában érkezhet majd a novemberben kezdődő világbajnokságra. Julián Álvarez és a csereként beálló Lionel Messi szerezte a gólokat.

A New Yorkban rendezett találkozót végig az esélyesebb argentinok uralták, akik Julián Álvarez góljával szerezték meg a vezetést. Ez volt Álvarez második gólja a válogatottban, és mivel a Manchester Citybe is jól illeszkedett be nyári átigazolását követően, meghatározó játékos is lehet a világbajnokságon a nemzeti csapatban.

Messi Lautaro Martínezt váltotta az 56. percben, de ez is elég volt ahhoz, hogy két gólt szerezzen, és végleg eldöntse a mérkőzés sorsát.

Mindkét gólját a tizenhatoson kívülről szerezte, a másodikat szabadrúgásból. Messi öt lövéssel zárt 34 perc alatt, dominálva a támadások befejezéseit az argentinoknál.

Győzelmével az argentin válogatott tovább növelte 2019 nyara óta tartó veretlen szériáját, a sorozat immár 35 mérkőzés óta, a három évvel ezelőtti Copa América elődöntője óta tart – akkor a brazilok 2–0-ra nyertek ellene.

A mérkőzést követően z argentin szövetség elnöke Chiqui Tapia bejelentette, hogy az argentin szövetségi kapitánnyal, Lionel Scalonival további négy évig érvényes szerződést kötöttek, így a 2026-os világbajnokság végéig ő irányítja majd az Albicelestét.

ÖSSZEFOGLALÓ

VILÁGBAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Argentína–Jamaica 3–0

New York, Red Bull Arena. Vezette: M.Ortíz (mexikói)
Argentína: E. Martínez – Montiel (Molina, 79.), Romero, Otamendi, Tagliafico – Mac Allister (De Paul, 72.), G. Rodríguez (E. Fernández, 56.), Lo Celso – Di María (Lisandro Martínez, 79.), Lautaro Martínez (Messi, 56.), J. Álvarez (J. Correa, 79.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
Jamaica: A. Blake – J. Brown (Parris, 79.), D. Lowe, Mariappa, A. Bell – L. Bailey, R. Morrison, Johnson, Reid – Antonio (J. Lowe, 89.), S. Nicholson (A. Gray, 70.). Szövetségi kapitány: Heimir Hallgrímsson
Gólszerző: J. Álvarez (13.), Messi (87., 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik