Felkészülés: a ZTE elleni vereség után gálázott a Milan; könnyedén nyert az Atlético

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.07.27. 21:23
null
Könnyedén győzte le osztrák ellenfelét a Milan (Fotó: Twitter/AC Milan)
Javított a Zalaegerszeg ellen elszenvedett veresége után az AC Milan, az olasz bajnok 5–0-ra legyőzte az osztrák Wolfsberger AC-t. Első felkészülési meccsén 4–0-s győzelmet aratott az Atlético Madrid a spanyol harmadosztályú Numancia ellen.

 

A Zalaegerszeg elleni 3–2-es vereség után Ausztriába látogatott az AC Milan. Az olasz bajnok az osztrák első osztályban szereplő Wolfsberggeljátszott felkészülési mérkőzést Klagenfurtban. Az első gólra a 39. percig kellett várni, ekkor szerezték meg a vezetést az olaszok, Leao talált a kapuba. Szinte fel sem tudták dolgozni a kapott gólt az osztrákok, amikor két perccel később ismét szerzett egyet a Milan, ezúttal Rebic révén.

A szünetben egyet cserélt csak Stefano Pioli, Messias váltotta Leaót. A brazil gyorsan meghálálta a bizalmat, az 57. percben betalált, ezzel már hárommal vezetett a Milan. A következő gól ezúttal is gyorsan érkezett, mindössze négy perc telt el, amikor Adli is bevette az osztrákok kapuját. A Milan a 60. percben szinte teljesen kicserélődött, a tempó azonban nem csökkent. Hat perccel a becserélése után Gabbia szerzett gólt, 5–0-ra módosítva az állást és beállítva a végeredményt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Wolsfberger AC (osztrák)– AC Milan (olasz) 0–5 (0–2)
Klagenfurt, Wörthersee Stadion

AC Milan: Maignan (Mirante, 61.) – Calabria (Florenzi, 61.), Kalulu (Coubis, 76.), Tomori (Gabbia, 61.), T. Hernandez (Ballo-Touré, 61.) – Bennaszer (Bakayoko, 61.), Krunic (Tonali, 60.) – Saelemaekers (Gala, 76.), Y. Adli (Brahim Díaz, 60.), R. Leao (Junior Messias, a szünetben) – Rebic (Lazetics, 60.)
Gólszerzők: R. Leao (39.), Rebic (41.), Junior Messias (57.), Y. Adli (60.), Gabbia (66.)

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság (La Liga) 2021–2022-es idényének harmadik helyezettje, az Atlético Madrid. Diego Simeone csapata a harmadosztályú Numanciával mérte össze erejét. A „matracosok” már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést Lemar góljának köszönhetően. A második gólra a 32. percig kellett várni, ekkor Ángel Correa talált be. A játékrész hosszabbításában pedigKondogbia vette be az ellenfél kapuját.

A szünetben rendesen felforgatta együttesét Simeone, mindenkit lecserélt és egy teljesen más tizenegy futott ki a második félidőre. Ezután már nem voltak olyan hatékonyak a madridiak, mint az első játékrészben, de egy gólt még így is tudtak szerezni: a brazil csatár, Matheus Cunha az 52. percben talált be. Az állás aztán már nem változott, az Atlético 4–0-ra nyerte meg az első felkészülési meccsét.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Numancia (spanyol)–Atlétco Madrid (spanyol) 0–4 (0–3)
Burgo de Osma
Altético Madrid:
Oblak (Grbic, a szünetben.) – Szavics (Diez Roldán, a szünetben), Giménez (R. Riquelme, a szünetben), Mandava (Hermoso, a szünetben) – Wass (M. Llorente, a szünetben) – De Paul (Koke, a szünetben), Kondogbia (Witsel, a szünetben), Lemar (Saúl, a szünetben), Carrasco (Lodi, a szünetben) – Morata (Matheus Cunha, a szünetben), Á. Correa (Griezmann, a szünetben)
Gólszerzők: Lemar (8.), Á. Correa (32.), Kondogbia (45+1.), Matheus Cunha (52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik