Felkészülés: a DAC legyőzte a másodosztályú Kassát

Vágólapra másolva!
2023.01.21. 15:43
null
Kalmár Zsolt akcióban a Kassa ellen (Fotó: Lelkes Ernő)
A Dunaszerdahely felkészülési mérkőzésen Nikola Krsztovics duplájával 2–1-re legyőzte a másodosztályú Kassát.

Amúlt heti, Soroksár elleni találkozó (1–1) után a Mol Akadémián dermesztő hidegben az MTK helyett aKassa ellen lépett pályára aDAC.

Adrián Gula Kalmár Zsoltot és aFortuna Liga góllövőlistáját vezető Nikola Krsztovicsot is akezdőcsapatba jelölte, atalálkozó elején mindkét csapat kihagyott egy-egy helyzetet, majd aDAC egy fokozattal feljebb kapcsolt, és Krsztovics kétszer is betalált – előbb Miroslav Kácer, majd Csóka Bálint adta a gólpasszt.

Afordulás után kevesebb gólszerzési lehetőség alakult ki. Akassaiak a78. percben szabadrúgás után Ján Mizerák góljával szépítettek.

„Az első félidőben egészen jó teljesítményt nyújtottunk, irányítottuk a játékot, egy-két felelőtlen hiba után tudott az ellenfél helyzetbe kerülni – értékelt Borbély Balázs, a DAC pályaedzője. – Szép gólokat rúgtunk, helyzeteket alakítottunk ki. A fordulás után egész sort cseréltünk, nem tudtunk mit kezdeni a kassaiak letámadásával, a végén kihagytunk néhány helyzetet. A múlt heti találkozóhoz képest egyértelmű előrelépés tapasztalható.”

A200 néző előtt lejátszott meccsről Szánthó Regő betegség miatt hiányzott.

ADunaszerdahely számára ez volt a téli felkészülés utolsó hazai összecsapása, szerdán a csapat a horvátországi Umagba utazik edzőtáborba, ahol három felkészülési mérkőzést játszik.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC–FC Kassa 2–1 (2–0)
DAC:
Petrás (Veszelinov, 63.) – Pinto (Kachút, a szünetben), Kruzliak (Muhamedbegovic, a szünetben), Brunetti (Csinger, a szünetben), Davis (Andzouana, a szünetben) – Dimun (Fazlagics, a szünetben), Kácer (Veselovsky, a szünetben) – Csóka (Blackman, a szünetben), Kalmár (Szolgai, 63.),Ramadan (Leginus, 63.) – Krsztovics (Niarhosz, a szünetben)
Gólszerző:Krsztovics (23., 38.), ill. Mizerák (78.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik