Felkészülés: a DAC és a Topolya nem bírt egymással

D. T./T. J.D. T./T. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.27. 15:13
null
Fejpárbaj (Fotó: Lelkes Ernő)
A DAC felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a Topolyával a törökországi Belekben.

 

Míg szerdán télies időben, intenzív havazásban dolgoztak a csapatok, csütörtökön tavaszias, napos időben, 12 fokban játszottak egymással előkészületi meccset. A két klub összecsapását a helyszínen tekintették meg az egyesületek tulajdonosai, Világi Oszkár és Zsemberi János.

Jobban kezdtek a dunaszerdahelyiek, Nebyla a negyedik percben a lécre bombázott. Ezután kiegyenlített volt a játék. Mindkét csapat gyakran lőtt kapura, de ezek a próbálkozások pontatlanok és erőtlenek voltak.

Rögtön a fordulás után Petrovics lyukat rúgott, és Veselovsky révén vezetéshez jutott a DAC (1–0). A topolyai válaszra csak két percet kellett várni, amikor Vantruba kapus hibája után a klub saját nevelése, Radkov egyenlített (1–1), beállítva a végeredményt.

A DAC marad Belekben, szombaton az orosz FK Krasznodar ellen lép pályára. A Topolya csütörtökön hazautazik és otthon folytatja a felkészülést a szerb bajnokság tavaszi idényére. Zsarko Lazetics tanítványai Törökországban négy találkozót játszottak: kétszer győztek (egy azeri és egy Srí Lanka-i ellenféllel szemben), ikszeltek a DAC-cal és kikaptak a lengyel Radomiak Radomtól.

„Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, ahogy az egész felkészüléssel is, erős ellenféllel játszottunk döntetlent – értékelt Zsarko Lazetics, a Topolya vezetőedzője. – Igyekeztünk minden meccsen egy kicsit hozzátenni, javítani, csiszolni a játékunkon, s úgy érzem, hogy ez sikerült is, szerencsére senki nem sérült meg a felkészülés során. Úgy érkeztünk Törökországba, hogy felépítjük a csapat játékát, s nyugodtan mondhatom, jó úton járunk. Természetesen van még tennivaló, de időnk is van, hiszen csak két hét múlva folytatódik a bajnokság. Amennyiben úgy látjuk, hogy olyan játékost tudunk igazolni, aki valóban erősítés, és vele javulhat a teljesítményünk, akkor őt szerződtetni fogjuk, de csak azért, hogy többen legyünk, nem igazolunk új labdarúgót.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
DAC–Topolya 1–1 (0–0)
Belek
Gólszerző:
Veselovsky, ill. Radkov
DAC: Veszelinov Dániel és Hahn János nem lépett pályára; Topolya: Bocska Bertalan a 67. percben állt be

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik