„Fel tudunk nőni a Dinamo szintjére” – Eszéken trónfosztásra készülnek

KAMLER JÁNOSKAMLER JÁNOS
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 09:23
null
Nenad Bjelica a kispadról, Kleinheisler László (háttal) a pályán tehet azért, hogy az Eszék ismét legyőzze a Dinamót (Fotó: <a href="https://nk-osijek.hr/utakmice/osijek-lokomotiva-40745079/">NK Osijek</a>)
Rangadót játszik szerda este a horvát élvonalban a címvédő és listavezető Dinamo Zagreb ellen a bajnoki trónra törő NK Osijek.

 

Fennállása első horvát élvonalbeli bajnoki címét igyekszik megszerezni ebben az idényben a két magyar válogatott futballistát, Kleinheisler Lászlót és Gyurcsó Ádámot alkalmazó NK Osijek, amely két ponttal van lemaradva a nála eggyel kevesebb meccset játszó, címvédő Dinamo Zagreb mögött. A liga két legerősebb csapata szerda este egymásnak feszül az eszéki stadionban, győzelmük esetén a hazaiak átveszik a vezetést a tabellán, még nagyobb nyomást gyakorolva a fővárosiakra.

„MI VAGYUNK A JOBBAK”
Damir KRZNAR ( a Dinamo Zagreb vezetőedzője az index.hr oldalnak  ):   – Egységes, céltudatos futballt játszó csapat az eszéki, bizonyítanunk kell, hogy mi vagyunk a jobbak. Mi vagyunk a bajnoki címvédők, a listavezetők, nem engedhetjük meg, hogy letaszítsanak minket a trónról, ennek szellemében készülünk a szerdai rangadóra.

A Dinamo és az NK Osijek a mostani idény során eddig háromszor találkozott egymással a bajnokságban. Először augusztusban a zágrábiak nyertek 4–1-re, novemberben az Eszék győzött hazai pályán 2–0-ra, majd februárban a horvát fővárosban a Dinamo 1–0-ra. A legutóbbi négy, Eszéken megrendezett egymás elleni bajnokiból viszont egy döntetlen mellett hármat megnyert a házigazda, amely ezen a négy összecsapáson mindössze egy gólt kapott.   Nenad Bjelica    vezetőedző ezúttal is a szervezettségben, no meg a hatékonyságban bízik.

„Az egész csapat nevében mondhatom, hogy nem teszünk különbséget a meccsek között, mert mi mindegyiknek a győzelem reményében vágunk neki    
– nyilatkozta a klubhonlapnak az eszékieket irányító 49 esztendős sikeredző .  – Az elmúlt időszakban játszott egymás elleni mérkőzéseinken bizonyítottuk, fel tudunk nőni a Dinamo szintjére. A zágrábiaknak nemrégiben ért véget a nemzetközi kupaidény, hiszen egészen a negyeddöntőig jutottak az Európa-ligában, márpedig ez jelentős terhelés volt, úgy hiszem, erőnlétileg jobban állunk náluk. Fegyelmezett, agresszív játékkal lehet keresnivalónk.”

A 36 fordulós horvát első osztályban hetek óta nagyszerű formában futballozik Kleinheisler László. A 27 esztendős, 35-szörös magyar válogatott középpályás négy gólt szerzett a bajnoki idényben, ebből hármat az elmúlt öt hétben. Az NK Osijeket 2019 januárja óta erősíti, szerda este hatvanadik bajnoki meccsén szerepelhet a csapat színeiben. Eddig nyolc gólt szerzett a horvát élvonalban, a Dinamo Zagreb kapujába még nem talált be.

Klubtársa, Gyurcsó Ádám februárban a Hajduk Splittől került az eszékiekhez, akik az idény végéig érvényes megállapodást kötöttek vele. A harmincéves, 20-szoros válogatott szélső azóta sem mutatkozott be tétmérkőzésen Nenad Bjelica együttesében.

NAGY A VÁRAKOZÁS

Nenad Bjelica a meccset megelőző sajtótájékoztatón a szurkolói várakozásról is beszélt.

„Érezzük lépten-nyomon a városban és az utcákon, hogy nagy a várakozás Eszéken a mérkőzéssel kapcsolatban. – fogalmazott a szakvezető. – A csapat mentálisan teljesen rendben van, s ezt megalapozta például a Hajduk otthonában elért sikerünk is. Nagyon jó mérkőzést vívhattunk Splitben, persze, azt követően az utazás azért vehetett még ki energiát a játékosokból. Vedran Jugovicra eltiltás miatt nem számíthatok és Jose Caro sérülése végett is van még kérdőjel. Ugyanakkor felkészültek vagyunk, még úgy is, hogy semmi extra munkával nem készülünk a zágrábiak ellen. Többször is elmondtam már, a Dinamóban tisztelem korábbi munkaadómat, két nagyon szép esztendőt töltöttem ott, mint szakvezető, s ez még akkor is igaz, ha a végén bizonyos dolgokat velem szemben nem éreztem korrektnek. A győzelem ellenük is annyit jelentene, mint a legutóbbi, Hajduk, vagy bármely más együttessel szembeni siker.”
POLGÁR LÁSZLÓ

 

1. HNL
30. FORDULÓ
20.30:
NK Osijek (Eszék)–Dinamo Zagreb – élőben az NSO-n!

Az élcsoport:    1. Dinamo Zagreb 67 pont (28 mérk.), 2. NK Osijek 65 (29), 3. Gorica 50

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik