Már birtokukba is vették a pályát a fóti óvodások (Fotók: Árvai Károly)

 

„Tíz év alatt a magyarországi óvodák több mint tíz százalékában épült ilyen pálya, harmincegy pedig a határon túl valósult meg. Közel ötvenötezer gyermek vehet így részt a programban, és már négyezer pedagógus alkalmazhatja a képzés során megszerzett tudást” – emelte ki az ünnepségen mondott beszédében Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Fót polgármestere, Vass György elmondta: városukban ez már a negyedik Ovi-Sport pálya, amit Tuzson Bence kormányzati államtitkár, a körzet képviselője azzal egészített ki, hogy a választókerületükben pedig már a 17., már csak két településre nem jutott el a program.

Az átadón még a felnőtteké volt a főszerep

Lapunk főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, Szöllősi György szerint e fantasztikus program lényege, hogy oda viszi a pályákat, ahol a gyerekek idejük legnagyobb részét töltik.

Az alapítvány kurátora, Molnár Andrea hozzátette: a pályákon látott gyerekmosolyokban ölt testet a Buzánszky-hagyaték.

A mosolyok pedig azonnal meg is jelentek, amint birtokba vették az óvodások új pályájukat, melyen a labdarúgás mellett már a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a tenisz és a tollaslabda is űzhető.