Európai Szuperkupa: Mint Rocky, miután veszített Apollo Creed ellen – Klopp

Vágólapra másolva!
2019.08.15. 07:58
null
Jürgen Klopp boldogan öleli magához a tizenegyespárbaj hősét (Fotó: AFP)
Tizenegyesekkel a Liverpool nyerte meg az európai Szuperkupát 2019-ben Isztambulban, 120 percnyi játékot követően 2–2-re végzett a Chelsea ellen, majd a szétlövést megnyerte. A lefújás után a két szakvezető, Jürgen Klopp és Frank Lampard értékelt a BT Sportnak.

„Olyan volt, mint egy bokszmeccs, pazar ütésekkel mindkét oldalon – kezdte az edzőként 800. mérkőzését vívó Jürgen Klopp. – A stadionban senki sem akart kétszer tizenöt perc ráadást, de ez van. Nagyon erős Chelsea-vel találkoztunk.”

„Jól kezdtünk, aztán valamiért kiengedtünk. Beszélhetnénk még a futballról, de túl későre jár. Harcolnunk kellett, és a fiúk ezt megtették ma este.”

A tizenegyespárbaj hőse Adrián volt, aki a rendes játékidőben összehozott egy büntetőt, ám Tammy Abraham kísérletének hárításával mennybe ment.

„Micsoda sztori! Mint Rocky, miután veszített Apollo Creed ellen. Már most nagyon hangos az öltöző neki köszönhetően. Bizonyára a spanyol temperamentum teszi. Nem sok mindent nyert eddig pályafutása során, így örülök neki, hogy egy ilyen meccsen ennyire fontos szereplővé lépett elő. Mindkét kapus elképesztően jól védett” – mondta a német menedzser.

Frank Lampard két vereséggel kezdte edzői karrierjét a Chelsea kispadján, igaz, a Manchester United és a Liverpool elleni rangadó is végződhetett volna a londoniak szempontjából kedvezőbb eredménnyel, ha a gárda kihasználja a helyzeteit.

„Vegyes érzéseim vannak, de leginkább büszkeséget érzek. Borzalmas vesztes vagyok, az egyik legrosszabb a világon, ám örülök a csapat teljesítményének, balszerencsések voltunk. A vasárnapi után ez már egy másik szint volt, pechünk volt, hogy nem nyertünk. Vár még ránk három meccs a válogatott meccsek miatti szünet előtt, megpróbáljuk megnyerni mindet.”

A fentebb már említett tizenegyest Abraham harcolta ki a Chelsea-nek, ugyanakkor végül a fiatal támadó hibája döntötte el a kupa sorsát.

„Mondtam neki, hogy ne aggódjon! Én is hagytam ki korábban tizenegyest, bárkivel megeshet, a lényeg, hogy fel tudj állni.”

„Beszélhetünk az átigazolási tilalomról, de én tudom, hogy remek csapatunk van, és keményen dolgozunk. Próbáljuk elsajátítani az a játékstílust, amit szeretnék látni, és ma már voltak pozitív jelek” – tette hozzá Lampard.

EURÓPAI SZUPERKUPA
LIVERPOOL FC (angol)–CHELSEA FC (angol) 2–2 – 11-esekkel 5–4

Isztambul, Besiktas Park, 39 000 néző. Vezette: Frappart (francia)
Liverpool:Adrián – J. Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (Alexander-Arnold, 91.) – Fabinho, Henderson, Milner (Wijnaldum, 64.) – Oxlade-Chamberlain (Firmino, a szünetben), Szalah, Mané (Origi, 103.). Menedzser: Jürgen Klopp
Chelsea:Kepa – Azpilicueta, A. Christensen (Tomori, 84.), Zouma, Emerson Palmieri – Jorginho, Kanté, Kovacic (Barkley, 101.) – Pedro, Giroud (Abraham, 74.), Pulisic (Mount, 74.). Menedzser: Frank Lampard
Gólszerző: Mané (48., 95.), ill. Giroud (36.), Jorginho (101. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik