Európai Szuperkupa: a Sevilla megpróbálja a lehetetlent

S. Á.S. Á.
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 10:43
null
Flick nem érti, miért kell megrendezni a meccset (Fotó: AFP)
Február óta őrzi veretlenségét a Sevilla, de Julen Lopetegui vezetőedző tudja, mennyire nehéz meccs vár rájuk a Bayern München ellen Budapesten.

 

Miután a Bayern München a pénteki bajnoki mérkőzésén 8–0-ra kiütötte a Schalkét, néhány Sevilla-drukker a közösségi oldalakon azt javasolta a spanyol csapatnak, hogy nyolc védővel álljon fel a budapesti Szuperkupa-mérkőzésen. Ez természetesen nem így lesz, de az andalúziai együttes vezetőedzője, Julen Lopetegui tisztában van vele, mennyire nehéz összecsapás vár a Sevillára csütörtök este a magyar fővárosban.

„Izgatottan, egészséges lelkesedéssel várjuk az összecsapást, és bár tudjuk, mennyire nehéz dolgunk lesz, győzni megyünk Budapestre   – mondta az 54 éves szakvezető a Diario de Sevillának adott terjedelmes interjúban.   – A Bayern München Európa legerősebb csapata, minden sorozatot megnyert az előző idényben, amelyben elindult, méghozzá lenyűgöző futballal. De mi sem véletlenül játszhatunk a trófeáért. Az Európa-ligában erős, remek edzők által irányított csapatokat győztünk le: a Roma, a Wolverhampton, a Manchester United és az Inter­nazionale elleni siker is önbizalmat adhat a csütörtöki mérkőzés előtt.”

A Sevillával kapcsolatos hír, hogy Munir El Haddadi felgyógyult koronavírus-fertőzéséből, és elméletileg nincs akadálya annak, hogy pályára lépjen a Szuperkupa-meccsen. A spanyol csapat február óta veretlen (legutóbb a Celta Vigo otthonában kapott ki 2–1-re), de az első két bajnokiját elhalasztották, így az augusztus 21-i Európa-liga-döntő óta nem játszott tétmérkőzést. Éver Banega ugyan távozott a középpályáról, érkezett viszont a helyére Ivan Rakitic a Barcelonától, aki a csütörtöki összecsapás egyik legnagyobb sztárja lehet.

Ami a németeket illeti: természetesen a Bayern szakvezetője, Hans-Dieter Flick is győzni akar, de ha rajta múlna, akkor a járványveszély miatt nem rendeznék meg a mérkőzést.

„Nemigen értem, hogy a jelenlegi kockázat mellett miért kell lejátszani a budapesti meccset, de nem én hozom az ezzel kapcsolatos döntéseket   – mondta a klub honlapjának az 55 éves vezetőedző. – Szép megkoronázása lenne az előző idényünknek, ha ezt a trófeát is elhódítanánk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a sikerért, a többi nem rajtunk múlik.”

Az egészség a legfontosabb!
A legfrissebb hírek szerint Spanyolországból négy-öt száz szurkoló érkezik Budapestre, Németországból viszont jóval több, két-három ezer drukkerre számítanak, utóbbiak nagy része közúton érkezik. A határon mindenkinek negatív, 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet kell bemutatnia, a stadionba lépés előtt kötelező testhőmérséklet-mérés vár a szurkolókra, és a szervezők kiemelten figyelnek arra, hogy a spanyol, a magyar, valamint a német drukkerek egyáltalán ne találkozzanak és érintkezzenek egymással.
„A jelenlegi helyzetben a résztvevők egészségének a védelme a legfontosabb, ezért a szervezők nagyon ügyelnek az ezzel kapcsolatos előírások betartására  – mondta lapunknak Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szóvivője. – A stadion teljes területén, így a közösségi tereken, lépcsőkön, a büfékben, a mosdókban, vagyis mindenhol kötelező a maszkviselés, ha pedig a szurkolók elfoglalták a helyüket, akkor erősen ajánlott. Mindenkit arra kérünk, legyenek együttműködőek a rendezőkkel, és kövessék az előírásokat, ajánlásokat. Rendszeresen használják majd a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és fontos, hogy a meccs vége után is legyenek türelmesek. Tartsák be a másfél méteres távolságot, és lehetőleg viseljék a maszkot akkor is, amikor a tömegközlekedési eszközökhöz vagy az autójukhoz mennek, ezzel is megelőzve az esetleges fertőzésveszélyt. Továbbá arra kérünk mindenkit, hogy aki bármilyen, a koronavírus-fertőzésre jellemző tünetet észlel magán, semmiképp se lépjen be a stadion területére.”

EURÓPAI SZUPERKUPA
Csütörtök, 21.00:Bayern München (német)–Sevilla (spanyol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik