Eurofutball: tíz emberrel is kupagyőztes a Porto

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.04. 20:24
null
Végig dominált a Porto (Fotó: AFP)
A Porto 2–0-ra nyert a Braga ellen a Portugál Kupa döntőjében, míg a Young Boys 3–2-es győzelmet aratott a címvédő Lugano felett, amivel elhódította a Svájci Kupát.

 

PORTUGÁL KUPA

A Porto a meccs első perceitől kezdve uralta a találkozót. Sokkal többször került a kapu elé, mint az ellenfele, és rengeteg veszélyes helyzetet alakított ki, de az első félidőben nem sikerült betalálnia.

A második játékrészben viszont megtört a jég! Az 53. percben a középre adott labdát André Horta megpróbálta tisztázni, de szerencsétlenül a saját kapujába juttatta (VIDEÓ ITT!). A folytatásban az előnyben lévő Porto ugyan emberhátrányba került – Wendellt piros lappal kiállították –, mégis növelni tudta előnyét. A 81. percben jól felépített támadás végén Otávio lőtt gólt, amivel beállította a 2–0-s portói győzelmet. (VIDEÓ ITT!)

SVÁJCI KUPA

A Young Boysnak kevesebb mint húsz perc elég volt ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. A szögletből szépen középre ívelt labdát Jean-Pierre Nsame a kapu jobb oldalába csúsztatta. (VIDEÓ ITT!)

Épp a félidő vége előtt a kameruni válogatott ismét bevette a Lugano kapuját. Cédric Zesiger szinte a felezővonalról adta előre a labdát, amelyet Nsame megint fejjel juttatott a kapuba. (VIDEÓ ITT!)

A fordulás után összeszedte magát a luganói gárda, és az 53. percben Mattia Bottani távoli lövésével szépített. (VIDEÓ ITT!)

A végjátékra már azt hihettük, leült a meccs, de nem. A 85. perceben Meschack Elia növelte a Young Boys előnyét (VIDEÓ ITT!), majd két percre rá Renato Steffen is betalált (VIDEÓ ITT!), de ez már csak a szépítésre volt elég, így a címvédőnek ezúttal ezüstéremmel kellett megelégednie.

PORTUGÁL KUPA
Döntő

Braga–Porto 0–2 (Horta 53. – öngól, Otávio 81.)

SVÁJCI KUPA
Döntő
Young Boys–Lugano 3–2
(Nsame 20., 45+3., Elia 85., ill. Bottani 53., Steffen 87.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik