Eurofutball: Szoboszlai Dominik Osztrák Kupa-győztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.01. 19:01
null
Szoboszlai Dominik (balra) és társai a trófeával
A Red Bull Salzburg 2–0-ra megverte a Rapid Wient az Osztrák Kupa szerdai döntőjében, ezzel az elmúlt nyolc évben hatodszor nyerte meg a sorozatot. Belgiumban a Mechelen, Szlovákiában a Spartak Trnava, Liechtensteinben a Vaduz ünnepelt kupagyőzelmet.

AUSZTRIA. A Klagenfurtban rendezett fináléban a Salzburg nem mutatta azt a remek játékot, amely a bajnoki cím küszöbére is juttatta, de amikor kellett, megvillant: Patrick Farkas és Munasz Dabbur révén két perc alatt két gólt szerzett, és a második félidőt kivédekezve megtartotta az előnyét. Ezzel javított a tavalyi döntő Sturm Graz elleni elvesztése után. A Farkas kiállítása miatt a 83. perctől emberhátrányban játszó Salzburgban Szoboszlai Dominik a 72. percben állt be csereként.

Szoboszlai Dominik a családjával és menedzserével ünnepelt
Szoboszlai Dominik a családjával és menedzserével ünnepelt

BELGIUM. A Mechelen a Belga Kupa megnyerésével vigasztalódott rémes tavaszát követően. A másodosztály küzdelmeit megnyerő, de egy bundabotrány miatt a feljutástól megfosztott, a 2019–2020-as idényt a B-ligában majd –12 ponttal kezdő klub a brüsszeli fináléban hátrányból 2–1-re legyőzte a Gentet. Az immár kétszeres Belga Kupa-győztes Mechelent az Európa-ligától is eltiltotta a belga szövetség, de a klub fellebbezett, és május végén derül ki, hogy kupagyőztesként részt vehet-e a kontinentális kupában, vagy a bajnoki 5. és 6. helyezett rájátszásának győztese jut az El-be.

SZLOVÁKIA. A Szlovák Kupa nyitrai döntőjében a Spartak Trnava a 48. percben már 3–0-ra vezetett a Zilina ellen, de a zsolnaiak egyenlítettek, és kiharcolták a hosszabbítást. A lélektani előnyt azonban nem tudták érvényesíteni, a tizenegyespárbajt a nagyszombati csapat nyerte meg, amely ezzel 21 év után ismét elhódította a Szlovák Kupát. A Spartak Trnava a 6. Szlovák Kupa-győzelmét aratta, a Csehszlovák Kupával együtt pedig 11. alkalommal diadalmaskodott.

LIECHTENSTEIN. A Vaduz tovább növelte az előnyét az európai örökranglista élén, a Ruggell ellen ugyanis már a 47. nemzeti kupagyőzelmét aratta. Ezzel néggyel megelőzi az északír Linfieldet.

OSZTRÁK KUPA, DÖNTŐ
Salzburg–Rapid Wien 2–0
(P. Farkas 37., Dabbur 39.)

BELGA KUPA, DÖNTŐ
MechelenGent 2–1
(Storm 38., Mera 62., ill. Dompé 32.)

SZLOVÁK KUPA, DÖNTŐ
Spartak Trnava–Zilina 3–3
(Miesenböck 20., Markoszki 45+4., 48., ill. Balaj 50., 71., Bozeník 69.) – 11-esekkel 4–1

LIECHTENSTEINI KUPA, DÖNTŐ
Vaduz–Ruggell 3–2
(Wieser 36., M. Coulibaly 52., Sülüngöz 77., ill. Kollmann 45., Zeciri 86. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik