Szoboszlai Dominik remekel a Salzburgban (Fotó: Török Attila)

 

A CIES InStat-vizsgálatában azok szerepelnek, akik december 7-ig bezárólag legalább 450 játékpercet szerepeltek a bajnokságban.

A párharcok megnyerésében az angol másodosztályban szereplő Stoke City 19 éves ír védője, Nathan Collins a legjobb. Az itt 10. helyen álló jó nevű osztrák David Nemeth a negyedik legjobb a labdák visszaszerzésében, ebben a kategóriában a salzburgi Mohamed Camara az etalon.

Az Ajax Ryan Gravenberch irányítói kvalitásainak hála ural egy kategóriát, a cselezésekben pedig a Runin Kazany grúz légiósa, Hvicsa Kvarachelia viszi a prímet.

A lehetőségek teremtésében viszont magyar első helyezettel találkozhatunk! A topligákat nem számítva 30 bajnokságot figyelő elemzésben ugyanis a salzburgi Szoboszlai Dominik teljesít a legjobban e téren – a válogatott középpályásnak az idényben amúgy 20 tétmeccsen nyolc gólja és tíz gólpassza van eddig. Szoboszlai az Ajax két tehetségét, a 18 meccsen 18 kanadai pontot termelő Lassina Traorét és a 19 fellépésen 11-ig jutó Antonyt előzi meg.

Utóbbi kettő a lövések terén is dobogós, itt azonban akadt náluk is jobb hollandiai játékos, az eindhoveni Noni Madueke személyében.

A top 10-es listák itt!

Szoboszlai vezeti a helyzetteremtők listáját (Forrás: CIES)