Eurofutball: súlyosan megsérült, véget érhet a Barca kölcsönjátékosának karrierje

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2020.12.18. 22:39
null
Egyáltalán nem biztos, hogy Moussa Wagué profi szinten valaha visszatér még a pályára (Fotó: AFP)
Nagyon súlyos térdsérülést szenvedett Moussa Wagué, az FC Barcelona kölcsönjátékosaként a görög élvonalbeli PAOK-ban futballozó szenegáli válogatott jobbhátvéd, akinek – a Sport értesülései szerint – a pályafutása végét is jelentheti, hogy a belső, az elülső és a hátsó oldalszalagja is elszakadt a szaloniki együttes legutóbbi mérkőzésén.

A 22 éves védő az Arisz elleni múlt vasárnapi városi rangadón sérült meg, amikor óriásit mentett a gólvonalról, de közben nagy sebességgel nekiesett a kapufának.

Moussa Waguét a Sport beszámolója szerint Barcelonában műtik meg, és legalább egy évig tart majd a felépülése, de a katalán lap azt sem zárja ki a sérülés jellegéből és súlyosságából adódóan, hogy a 2018-as világbajnokságon is pályára lépő szenegáli labdarúgó profi szinten már nem tér vissza a futballpályára.

Wagué az FC Barcelona első csapatában összesen hat mérkőzésen lépett pályára (négy bajnokin és két BL-meccsen, mindannyiszor 2019-ben), míg a PAOK-ban szeptember óta 12 találkozón egy gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik