Eurofutball: ők voltak a nyár legdrágább igazolásai

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 15:40
null
Jesse Lingard mellett 21 új játékost igazolt a Nottingham Forest a nyáron (Fotó: Getty Images)
Mint azt már megszoktuk, az elmúlt évek tendenciájához hasonlóan idén nyáron is szépen költekeztek Európa topklubjai, hogy megerősítsék kereteiket. Ennek ellenére idén már kevésbé repkedtek százmillió eurós összegek, de így is rengeteg pénzt fizettek ki a klubok.

A topligák csapatai közül minden kétséget kizáróan az angol élvonalba 23 év után visszajutó Nottingham Forest igazolta a legtöbb játékost, szám szerint 22-t. Steve Cooperék ráadásul nem csak a mennyiségre törekedtek, hiszen ingyen szerezték meg a Manchester United és a Burnley kapusait, Dean Hendersont és Wayne Hennesseyt, de az MU-tól szintén ingyen érkezett Jesse Lingard, a Crystal Palace-tólCheikhou Kouyaté is.

Antony lett a nyár legdrágább igazolása (Fotó: AFP)
Antony lett a nyár legdrágább igazolása (Fotó: AFP)

A legdrágább igazolást a Manchester Unitedhez jegyezhetjük fel, hiszen Erik ten Hag csapata 95 millió eurót fizetett a holland szakember korábbi klubjának, az Ajaxnak Antony szolgálataiért, s az utolsó pillanatokbandöntötték meg a nyári rekordot, miután órákkal korábban a Chelsea valamivel több, mint 80 millió eurót adott a Leicesternek Wesley Fofana játékjogáért.

A képzeletbeli dobogó harmadik helyén a spanyol Real Madrid szerepel, amely 80 millió eurót fizetett a Monacónak Aurélien Tchouaméniért.

A top tíz negyedik helyén kapott helyet a Liverpool uruguayi csatára, a Benficától 75 millió euró ellenében megszerzett Darwin Núnez, aki a Real Madridtól a Manchester Unitedhez igazoló Casemirót előzte meg a vonatkozó listán. A brazil középpályás nem sokkal előzte meg a Newcastle svéd támadóját, Alexander Isakot, akit klubrekordot jelentő 70 millió euróért igazoltak a „szarkák” a Real Sociedadtól.

A svédet a Juventustól aBayern Münchenbe szerződő Matthijs de Ligt (67 millió euró), a Chelsea spanyol bal oldali védője, Marc Cucurella (65 millió euró), a Manchester City Dortmundból igazolt üdvöskéje, Erling Haaland (60 millió euró) és a Tottenham Evertontól megszerzett brazilja, Richarlison (58 millió) követi a legjobb tízben.

A nyár legdrágább igazolásai
Honnan?Hová?
Mennyiért?
1. Antony
Ajax
Manchester United95 millió euró
2. Wesley FofanaLeicester CityChelsea80.4 millió euró
3. Aurélien TchouaméniAS MonacoReal Madrid80 millió euró
4. Darwin NúnezBenfica
Liverpool75 millió euró
5. Casemiro
Real Madrid
Manchester United
70.65 millió euró
6. Alexander IsakReal SociedadNewcastle United70 millió euró
7. Matthijs de LigtJuventusBayern München67 millió euró
8. Marc CucurellaBrighton & HoveChelsea65.3 millió euró
9. Erling HaalandDortmund
Manchester City
60 millió euró
10. RicharlisonEvertonTottenham58 millió euró

Érdekesség, hogy az FCBarcelona egyetlen új szerzeményével sem képviselteti magát a tíz legdrágább igazolás között, pedig a katalánok Robert Lewandowskival, Raphinhával, Jules Koundéval, Andreas Christensennel, Franck Kessiével és Héctor Bellerínnel is erősítettek.

Az ingyen igazolt labdarúgók közül a Juventushoz visszatérő Paul Pogba tűnik a legsikeresebb transzfernek (Fotó: Getty Images)
Az ingyen igazolt labdarúgók közül a Juventushoz visszatérő Paul Pogba tűnik a legsikeresebb transzfernek (Fotó: Getty Images)

Az ingyen igazolt labdarúgók között – a játékosok értéke alapján – a legjobb igazolásnak a Juventushoz visszatérő Paul Pogba tűnik – annak ellenére, hogy megsérült régi-új csapata amerikai túráján –, hiszen a francia világbajnok középpályás piaci értékét a Transfermarkt 48 millió euróra becsüli. Mögötte ezen a listán a Milantól a Barcelonához igazoló Kessié áll a második helyen a maga 45 millió eurós értékével, míg a harmadik helyen a Real Madrid által a Chelsea-től ingyen megszerzett német védő, Antonio Rüdiger szerepel, a legjobb ötbe pedig a Torinóból Rómába szerződő Paulo Dybala, valamint a Bayern Münchentől a Dortmundba igazoló Niklas Süle fért még be egyaránt 35 millió eurós becsült értékkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik