Eurofutball: most a 9–0 a sláger – a Celtic is történelmi győzelmet aratott

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.08.28. 17:50
Szombaton a Liverpool, vasárnap a Celtic nyert 9–0-ra a saját bajnokságában. A skót csapat a Dundee Unitedet ütötte ki idegenben a Premiership 5. fordulójában.

A 40. percig csupán 1–0-ra vezettek a vendégek, aztán hat percen belül berámoltak hármat. A fordulás után sem álltak meg, az 59. percben már 7–0 volt az állás, a Celtic végül kilencgólos győzelmet aratott. A találkozón Furuhasi Kjogo az első félidőben, Liel Abada a másodikban triplázott, emellett kiosztottak egy-egy gólpasszt is. Ange Postecoglou csapatánál 76 százalékban volt a labda, 30 lövése volt, 13 találta el a kaput.


Volt egy Celtic-játékos, akinek más értelemben is emlékezetes marad a mérkőzés. A Manchester City és az angol válogatott egykori kapusa, Joe Hart a meccs elején fejsérülést szenvedett, ami következtében a pályán kellett összevarrni a fejét. A játékot azonban folytatni tudta. (VIDEÓ ITT!)


És ha már Hart, valamint kiütéses győzelmek, 11 évvel ezelőtt ő védte a City kapuját, amikor a manchesteri „kékek” 6–1-es győzelmet arattak a városi rivális Manchester United felett az Old Traffordon.

A Celtic egyébként a 9–0-val történelmet írt, ugyanis ez volt a történetének legnagyobb különbséggel megnyert idegenbeli mérkőzése.


A csapat 12 éve nem aratott ekkora győzelmet.


A Celtic öt forduló után hibátlanul vezeti a skót élvonalbeli bajnokságot, 21 gólt szerzett, és csupán egyet kapott. Az elmúlt két idegenbeli meccsén 14 találatig jutott, és egyet sem kapott.

ÖSSZEFOGLALÓ

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik