Dele Alli már Isztambulban (Fotó: AFP)

 

Az akkor harmadosztályú (League One) Milton Keynes Donsban Dele Alli már 17 évesen bemutatkozott, tehetségére hamar felfigyelt a Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur, és már a 2014–2015-ös kiírásban a londoniakat erősítette.

A nigériai-angol kettős állampolgárságú Alli eleinte kirobbanthatatlan tagja volt a Mauricio Pochettino irányította „sarkantyúsoknak”, hiszen az argentin szakember vezetése alatt az élvonalban 156 mérkőzésen 50 gólt és 33 asszisztot ért el. Pochettino 2019-es távozása után viszont egyre kevesebb lehetőség jutott neki, s a 2021–2022-es idényt már az Evertonnál kezdte meg. Alli a liverpooli kékeknél sem számított alapembernek, az előző kiírásban mindössze 11 bajnokin lépett pályára.

A török Hürriyet nevű lap információi szerint Alli egy évre kölcsönbe érkezik a török bajnokság legutóbbi kiírásában hatodik helyen végző Besiktashoz. A Hürriyet megjegyezte, ha az isztambuli fekete-fehérek szeretnék végleg megszerezni Allit, akkor 2023 januárjában 6 millió fontért, jövő nyáron pedig 8 millió fontért tehetik ezt meg.

A REPÜLŐTÉRI FOGADTATÁS… 


…ÉS A HIVATALOS BEJELENTÉSEK EGYIKE