Eurofutball: két volt NB I-es is verseng a gólkirályi címért

Vágólapra másolva!
2016.05.11. 10:23
Gólkirály szeretne lenni – ez az oka annak, hogy André Alves, a ciprusi AEK Larnaca korábban Magyarországon is légióskodó brazil labdarúgója nem él a korai szabadság lehetőségével.

Az Európa-liga-indulásra feljogosító második helyen záró AEK tucatnyi labdarúgója engedélyt kapott arra, hogy a korán kezdődő felkészülési időszak miatt már most szabadságra menjen, André Alves azonban minden bizonnyal pályára lép az utolsó bajnokin szombaton a Nea Szalamisz ellen.André Alves azonban minden bizonnyal pályára lép az utolsó bajnokin szombaton a Nea Szalamisz ellen.

A gólkirályi cím a klub szempontjából történelmi lenne, hiszen az 1994-ben alapított AEK-ből még sohasem került ki a ciprusi élvonal legjobb gólszerzője.

A Videotonban magyar gólkirályi címet már szerző brazil csatár 18 gólnál jár, eggyel kevesebbnél, mint a góllövőlistát vezető Fernando Cavenaghi (APOEL).

Érdekesség, hogy a szombati ellenfél, a Nea Szalamisz soraiban is akad egy potenciális gólkirály, aki nem más, mint a tavaly Pécsen futballozó Dimitar Makriev – a bolgár eddig 17-szer talált a kapuba ebben a szezonban.

Az NB I-ben korábban szintén szereplő André Schembri (Omonia) 15 góllal áll, és Cipruson játszik az egykori Honvéd-légiós, Abraham (Apollon) is – ő azonban hat találatával nem aspirálhat a gólkirályi címre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik