Eurofutball: így változott pokollá a Pana stadionja - képgaléria

Vágólapra másolva!
2015.02.23. 10:50
null
<strong>Párbaj – KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ! (Fotó: AFP)</strong>
Az, hogy erőszakba fulladt az athéni derbi, nem újdonság: a Panathinaikosz és az Olympiakosz táborának gyűlölködése legendás hírű (a rangadót egyszerűen az örök ellenségek derbijének nevezik) és sportágakon átívelő – ennek ellenére súlyos szankciókra számíthat a Pana a vasárnapi mérkőzésen látottak miatt. Rakétázás, pályainvázió, sérült Olympiakosz-játékos, elképesztő jelenetek – a pireuszi elnök Vangelisz Marinakisz Irakhoz hasonlította a történteket...

A görögországi beszámolók három sérültről szólnak – a balhé hevességét látva akár több is lehetett volna. Az Olympiakosz elnöke és a Panathinaikosz edzője is döbbenten beszélt a lelátói erőszakról.

„Sosem gondoltam volna, hogy ilyet látok. Ilyen körülmények között nem lehet futballozni, de a játékosaim hősiesen megpróbálták. Futballozni jöttünk, háborút kaptunk. Gyalázat a görög futballra nézve, ami történt. Feldúltak és sokkoltak a játékosok, ami nem is csoda" – nyilatkozta Marinakisz, aki nem félt nagy szavakat használni, a stadionban történteket Irakhoz hasonlította.

„Repült minden. Kövek, palackok, szögek, pirotechnikai eszközök. Úgy éreztük, mintha Irakban élnénk át egy bombázást.”

„Jobban játszottunk és megérdemelten nyertünk. Ugyanakkor szégyen, ami történt, elfogadhatatlan, gyalázatos. Nem tudom, hogy a mi hibánk-e, de egy biztos: tarthatatlan állapotok uralkodtak" – így Jannisz Anasztasziu, a Panathinaikosz vezetőedzője.

Elképzelhető, hogy a korábban már figyelmeztetések sorát kapó Panathinaikosztól a mostani botrány miatt pontokat von le a Görög Labdarúgó-szövetség.

GÖRÖG SZUPERLIGA, 25. FORDULÓ
Aszterasz Tripolisz–OFI 6–1
Panioniosz–Levadiakosz 1–0
Plataniasz–Kerkyra 1–1
Panathinaikosz–Olympiakosz 2–1
Az élcsoport: 1. Olympiakosz 58 pont, 2. Panathinaikosz 55, 3. PAOK 50, 4. Aszterasz 44, 5. Panetolikosz 42., 6. Skoda Xanthi 37

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik